Бащата на Моника първоначално предупреждава дъщеря си, че един ден съпругът ѝ може да я изостави. Тя обаче не се вслушва в съветите му и продължава брака си. Ето как се случило това:

Моника била дълбоко влюбена в Марк и го смятала за идеалната двойка. Въпреки намерението ѝ да се омъжи, бащата на Моника не одобрява избора ѝ. Майка ѝ, от друга страна, затопля Марк, когато той ѝ поднася огромен букет цветя по време на първата им среща. Въпреки това бащата на Моника има своите съмнения относно Марк. Той забелязал, че макар Марк да е поканил Моника на ресторант, тя е трябвало да плати сама, защото той твърдял, че няма достатъчно пари в картата си. Освен това Марк бил безработен, като твърдял, че си търси работа, но не може да си намери такава.

Въпреки това Марк предложил на Моника брак и тя приела. С помощта на майка си тя успява да получи съгласието на баща си. Той обаче я предупреждава, че само тя ще издържа семейството, тъй като Марк няма да бъде надежден източник на издръжка. Бащата дал ясно да се разбере, че няма да предоставя финансова подкрепа на съпруга ѝ.

Въпреки възраженията на баща си, Моника продължава със сватбата. Баща ѝ допринесъл за тържеството, като им дал половината от колата и се съгласил да плаща наема. Приятелите на Моника ревнуват от подкрепата на баща ѝ. През първите два месеца след сватбата всичко изглеждало спокойно, но скоро започнали проблеми. Марк не успява да си намери работа и, както баща ѝ е предвидил, Моника става основният издържащ семейството.

Един ден свекървата на Моника предлага на баща ѝ да наеме Марк на добра позиция. Моника се обръща към баща си с тази идея и в крайна сметка той наема Марк като помощник-стоманолеяр. Марк обаче не издържа на работата и след десет дни напуска. Той се изправя срещу Моника, оплаквайки се, че баща ѝ го тормози, като му предлага черна работа, твърдейки, че той заслужава ръководна роля.

Моника отново поискала съвет от баща си и той поставил под въпрос квалификацията на съпруга ѝ. Оказва се, че Марк дори не е завършил колеж, позовавайки се на проблеми с учителите си. Той вярвал, че може да заеме всяка позиция, въпреки липсата на образование и умения.

Бащата на Моника бил бесен от тази ситуация и напомнил на дъщеря си, че хората работят усилено с години, за да заслужат лидерски позиции. Той не можел да назначи човек без образование за ръководител и отказал да подкрепи момчето. Той предупреждава Моника за това, но тя не се вслушва в съвета му.

По-късно Марк разкрива истинските си намерения пред Моника, като признава, че дори не я обича и смята брака за временно споразумение. Той намекна за възможността за развод и я помоли да бъде готова да си поделят общото имущество. Той обаче отново сгреши, тъй като бащата на Моника взе предпазни мерки и регистрира апартамента за себе си, предвиждайки евентуално развитие на ситуацията.

 

 

Rate article
Бащата на Моника първоначално предупреждава дъщеря си, че един ден съпругът ѝ може да я изостави. Тя обаче не се вслушва в съветите му и продължава брака си. Ето как се случило това: