Бащата на Майк каза, че годеницата му утре се омъжва за мъж от града. А този мъж не я обича и се среща с друго момиче. Майк решава да предприеме действия.

Майк казваше, че ще се ожени за Еми още от детската градина. Така ги наричаха всички – булката и младоженецът. А когато пораснаха, той я закриляше и се грижеше за нея като по-голям брат, въпреки че беше на нейната възраст. След училище той отиде да работи в столицата и там се ожени. Но семейният му живот не се уредил. Жена му била много меркантилна и искала богатство, затова не се разбирали. Той се развежда с нея след шест месеца. Върнал се в селото, когато получил отпуск. А там го очаквала изненада. “Дошъл си без жена си? “Скоро ще останеш без булка” – пошегува се баща ми, когато видя Майк. “Какво имаш предвид?” “Ема се омъжва утре.

– Наистина? За кого?” Майк беше изненадан. След развода той все по-често си мислеше за Ема, така че новината беше неприятна изненада. Тя се омъжва за някакъв човек от града. Жал ми е за момичето. Вчера го бяха видели с друго момиче, прегръщаха се и се целуваха. Тя се прибра вкъщи разплакана, разказа на родителите си, а те не ѝ повярваха. Те не искат да отменят сватбата. Това беше такъв скандал! Цялото село беше на ухо. Майк поседя известно време замислен, после побърза да си тръгне. Той отиде да търси Анна. Анна е тяхна съученичка и приятелка на Ема, тя работи в службата по вписванията. Не беше трудно да я намери, селото е малко.

От нея той научи всички подробности за ситуацията. Ема наистина беше размислила дали да се омъжи за онзи човек, но родителите ѝ отказваха да отменят сватбата. Той помоли Анна да уреди среща между него и Ема. Те се срещнаха под прикритието на нощта. Дълго време момичето плака, притиснато до рамото му. Майк я утешава и след това ѝ предлага брак. Тя се съгласява. Така за една нощ те заместват младоженеца на сватбата. Родителите ѝ нямали нищо против, защото познавали Майк от дълго време. Двадесет години живеели щастливо в родното си село.

 

Rate article
Бащата на Майк каза, че годеницата му утре се омъжва за мъж от града. А този мъж не я обича и се среща с друго момиче. Майк решава да предприеме действия.