Баща напуска семейството и решава да наеме дъщеря си като бавачка. Колко дълго ще продължи това споразумение и ще може ли да се поправят обтегнатите им отношения?

След като баща ѝ напуска семейството, Саманта изпитва силна неприязън към него. Въпреки обещанията му да поддържа чести контакти, тя не иска да има нищо общо с него. Въпреки това баба ѝ упорито я убеждава да му се обади, като подчертава, че той все още е неин баща и трябва да поддържат връзка. Това се сторило странно на Саманта, особено след като собствената ѝ майка не общувала с бившия си съпруг. Въпреки това, за да не разстрои майка си, Саманта се срещала с баща си от време на време.

Веднъж тя била изведена от училище по време на час, за да се види с него. Това предизвикало недоволството на учителката, но тя не могла да направи нищо, когато собственият баща на Саманта дошъл да я вземе. В дома на баща си Саманта чула съучениците си да клюкарстват за предполагаемата ѝ сестра. Въпреки че отначало не искала да повярва, истината станала очевидна, когато видяла новото семейство на баща си, включително съпругата му и малката им дъщеря. Мащехата на Саманта се отнасяла любезно към нея, проявявала загриженост и се интересувала от училищните ѝ занимания. В същото време баща ѝ останал дистанциран, вглъбен в компютъра си и почти не общувал с дъщерите си.

С течение на времето баща ѝ започва да взима Саманта по-често и я моли да се грижи за по-малката ѝ полусестра. Саманта не харесва тази отговорност и отказва да смята момичето за своя сестра. Въпреки това се чувствала длъжна да се подчини, за да поддържа впечатлението за нормални отношения с баща си, както искали майка ѝ и баба ѝ. Когато я помолили да остане по-дълго в дома на баща си, Саманта отказала, като казала, че трябва да си напише домашното. Баща ѝ не се смутил и ѝ предложил да ѝ помогне да се грижи за по-малката ѝ полусестра, докато той и новата му съпруга излизат.

Чувствайки се оскърбена и пренебрегната, Саманта достига своя предел и решава да не се връща в дома на родителите си. Когато баща ѝ се обажда, за да се поинтересува къде е, и ѝ напомня за отговорността ѝ към полусестра ѝ, Саманта отстоява позицията си, отказвайки да бъде третирана като безплатна бавачка. Тя отбеляза, че баща ѝ рядко разговаря с нея, оставяйки я да се грижи за дъщеря му, докато той се съсредоточава върху собствения си бизнес. Липсата на признателност и внимание я отчуждава, което води до прекъсване на връзките с него.

Последвалите опити на бащата и съпругата му да възстановят връзката си със Саманта се оказали безрезултатни. В крайна сметка тя се изправя срещу баща си, като иска обяснение за поведението му. Отговорът му беше откровен: той призна, че някой трябва да помага в грижите за най-малкото им дете и дори не се опита да се престори, че Саманта му липсва.

В крайна сметка обтегнатите отношения между Саманта и баща ѝ остават неразрешени, без признаци за помирение на хоризонта. Действията на баща ѝ нанесоха непоправими щети на връзката им, оставяйки Саманта да се чувства недооценена и използвана.

 

Rate article
Баща напуска семейството и решава да наеме дъщеря си като бавачка. Колко дълго ще продължи това споразумение и ще може ли да се поправят обтегнатите им отношения?