Баща ми се опита да върне майка ми. Каза, че наистина е направил грешка. Уверяваше майка ми, че чувствата му са искрени, но тя не искаше да го слуша. А това момиче го преследвало от дълго време. Нищо не я спираше.

Майка ми никога не ми е разказвала за баща ми. Тя мълчеше за историята на тяхната среща. Аз изобщо не знаех нищо за него. Когато помолех майка ми да ми покаже сватбените им снимки, тя винаги сменяше темата.

Пораснах, но все още помнех семейната тайна. Исках да знам кой е този мъж и защо не са заедно. По някакъв начин успях да започна разговор с баба ми за това. Тя обеща да ми каже цялата истина при едно условие – ако не кажа нищо на майка ми. И аз се съгласих.

Майка ми се беше влюбила в баща ми, когато беше в училище. Всички около тях завиждаха на любовта им. Татко беше приятен и мил човек. По онова време той имаше много приятелки. Майка ми се беше сблъсквала с тях неведнъж. Момичетата идваха да разговарят с майка ми на цели групи. Изискваха от нея да напусне баща ми. Майка ми неведнъж е намирала счупени яйца в раницата си, якето ѝ е било боядисано с червена боя. Но тя отстояваше позицията си. Майка нямаше да даде баща ми на никого.

Времето минаваше. Наближаваше завършването на училище. Всички момичета отдавна бяха изгубили надежда да спечелят сърцето на баща ми. Сърцата им бяха заети от други момчета. Някои бяха намерили съдбата си, други все още бяха сами. Сред всички тях имаше само едно момиче, което все още се надяваше на баща ми. И тя беше най-упоритата.

Упоритото момиче продължаваше да се появява в живота на родителите ми. Тя обичаше да прави подаръци на баща ми. Но повратната точка се случи на 14 февруари. В селския клуб имаше дискотека за млади хора. Баща ми помогна да се украси залата. Майка ми имаше задачата да украси празничната трапеза. Това момиче също беше там. Цяла вечер тя гледаше баща ми.

Щом дискотеката започна, родителите ми бяха заедно. Бяха заедно през половината вечер. А после баща ми изчезна. Майка ми пиеше вино и танцуваше с приятелките си. Тя си мислеше, че баща ми е някъде с приятелите си. После излязла навън.

На входа майка ми намерила баща ми с онова момиче. Момичето се беше вкопчило в баща ми. Мама беше много ядосана. Тя изля върху тях чаша вино и си тръгна. Тичаше бързо, без да гледа в краката си. Препъна се близо до къщата. Баба ми тъкмо затваряше плевнята. Изведнъж забеляза майка си на входа. Тя плачеше горчиво и се тресеше. Мама не можеше да каже и дума.

На следващия ден тя призна, че е бременна. Не казала нищо на баща ми. До завършването на училище оставали три месеца. До дипломирането майка ми не говореше с баща ми, избягваше да се среща с него. След като завършила, тя напуснала селото. Взела спестяванията на баба ми и започнала да живее в града. Живеем тук през целия си живот.

Баща ми дори не знаеше, че съществувам. Опита се да върне майка ми. Каза, че наистина е направил грешка. Уверяваше майка ми, че чувствата му са искрени, но тя не искаше да го слуша. Това момиче го преследваше дълго време. Баща ми я избягвал, но след десет години опити да си върне майка ми, най-накрая се оженил за нея. С това момиче се преместили в друг град. Дори баба ми не знае къде точно   .

семейният им живот не е бил гладък. Дори едно дете не укрепило брака им. Баща ми напускал семейството няколко пъти. Но се връщаше заради детето. Но жената така и не се разкаяла. Не я гризяха угризения на съвестта. Тя не забелязва проблемите в семейството. Или може би не иска да ги забележи    .

 

 

 

Rate article
Баща ми се опита да върне майка ми. Каза, че наистина е направил грешка. Уверяваше майка ми, че чувствата му са искрени, но тя не искаше да го слуша. А това момиче го преследвало от дълго време. Нищо не я спираше.