Баща ми не искаше да приеме мен и детето ми, но после всичко се промени!

Това е история за мен, жената, която на 27-годишна възраст мечтаеше да има дете, но можеше да го има само от женен мъж, когото обичах силно. За съжаление, убежденията му не му позволяваха да остане с мен и да се разведе със съпругата си. В резултат на това забременях и въпреки че любовникът ми ме подкрепяше, семейството ми, с изключение на баща ми, застана на моя страна. За него да имаш неомъжено дете беше срамно и той не приемаше дъщеря ми за своя внучка. Сърдечната ми болка не ми позволи да заведа дъщеря си в дома на родителите ми, където знаех, че няма да бъде добре дошла.

Майка ми продължаваше да ме моли да дойда, но аз осъзнах, че само тя иска да ни види. От друга страна, брат ми ме обичаше много и обожаваше дъщеря ми. Когато дъщеря ми навърши две години, брат ми реши да се ожени и ни покани на сватбата. Отначало се колебаех дали да отида, защото не исках да развалям празника му. Очаквах баща ми да не одобри и да не приеме мен и детето ми. Но брат ми, майка ми и бъдещата ми снаха ме убедиха да дойда.

Сватбата беше пълна с деца, а дъщеря ми се открояваше не заради красотата си, а защото беше най-тъмната сред тях. Наблюдавах я внимателно през цялата вечер. Знаех, че баща ми много обича децата, но никога не съм очаквала това, което се случи онзи ден. Обърнах се и видях баща ми да държи дъщеря ми в ръцете си. Бяха се прегърнали и водеха сърдечен разговор. Реших да не се намесвам и да ги оставя да прекарат времето си заедно. Цялата вечер премина по такъв трогателен начин.

В края на вечерта баща ми дойде при мен и се прегърнахме. Той искрено се извини и ме помоли да се върна у дома с внучката си. Гостите знаеха за предишния ни конфликт и си шепнеха помежду си, но за мен това вече нямаше значение. Простих на баща си и сега дъщеря ми си има дядо. Не е ли това същността на истинското щастие?

 

Rate article
Баща ми не искаше да приеме мен и детето ми, но после всичко се промени!