Баща ми не дойде на погребението на майка ми, но се появи седем години по-късно. Каза, че трябва да го приема с една жена в дома ми

Когато бях малък, баща ми помоли майка ми да живеят отделно за известно време, като каза, че имат нужда от почивка един от друг и че той трябва да се оправи.

Майка ми се съгласи, но по-късно се оказа, че той има друга жена. Така той и майка ми се разведоха.

Това, което майка ми изкарваше, едва стигаше за живот. Трябваше да си отказвам всичко. Оттогава мразя баща си за това, което е направил. Той дори не плащаше издръжка.

За щастие, имахме къде да живеем. От баба ми наследихме двустаен апартамент, в който живеехме. Когато навърших осемнадесет години, майка ми почина. Така че останах съвсем сама.

Баща ми не дойде на погребението на майка ми, но се появи седем години по-късно. Извини се, като каза, че много съм му липсвала през цялото това време, а също така се срамувал от това, което е направил, затова се страхувал да дойде. Но всъщност се оказа, че той иска да живее с мен. Също така реши да доведе новата си жена при мен.

Отказах, като му обясних, че се справям добре сам. Той беше напълно непознат за мен, а аз бях свикнала да живея без баща си от толкова дълго време. Баща ми ме нарече неблагодарен егоист, защото за това, което е направил за мен, би трябвало да го пусна вкъщи. Но имам и друг въпрос – какво е направил той? Нищо! Всъщност той ми показа какъв мъж не бива да търся в едно семейство. Това е всичко!

Изминаха още четири години. През това време се сдобих със съпруг и син. Живеехме тих и щастлив живот. Докато един ден баща ми отново се появи в живота ми.

Той отново ми напомни, че трябва да го прибера. Разказа ми за любовницата си, която го е изгонила от къщата и сега той няма къде да отиде. Не му е останал никой друг освен мен. И аз трябва да му помогна. Не е ли така? Защо не ми е показал това с примера си? Каза ли, че трябва да му благодаря за живота си? Това е страхотно!

Навън се стъмваше, затова му позволих да остане за една нощ. На сутринта му казах, че ще живее при чичо ми по майчина линия, който има нужда от помощ в домакинството. Чичо ми беше щастлив да чуе тази новина, какъвто не е случаят с баща ми. Въпреки това той се съгласи, а и какво друго можеше да направи?

Все още не разбирам защо трябва да съм му благодарен. Той остави майка ми и мен, често нямахме пари да си купим хляб, аз носех старите си обувки, носех лятно яке през зимата, а той подреждаше личния си живот.

Фактът, че ми е дал живот, не означава, че сега трябва да приемам чужд човек в дома си.

 

Rate article
Баща ми не дойде на погребението на майка ми, но се появи седем години по-късно. Каза, че трябва да го приема с една жена в дома ми