Баща ми напусна семейството, твърдейки, че майка ми ме е разглезила. А наскоро получих съобщение от него.

“Единственото нещо, което свързвам с баща ми, са кавгите, виковете, скандалите. Живеехме в бедност. Майка ми работеше до късно вечер, за да изкарва хляб, а баща ми търсеше само поводи за кавги. Един ден отидохме на пазара, за да купим зеленчуци. Продавачът се пошегува с майка ми и ние се разсмяхме. Баща ми погледна майка ми с каменни очи и не каза нищо.

А вкъщи се разрази истински скандал. Той крещеше толкова силно, че всички съседи можеха да го чуят. По-късно той удари майка ми. След това се случи още един инцидент. Колегата на баща ми на шега каза, че изобщо не приличам на баща си. Наистина приличах на майка си, но от баща си не бях получила нищо. По това време бях на 12 години. Баща ми напусна семейството, като каза, че майка ми ме е разглезила.

Оттогава не ни останаха почти никакви пари дори за храна. Баща ми не е плащал издръжка. Майка ми не искаше да влиза в съдебна битка с него, затова трябваше да се справя сама. Майка ми трябваше да си намери друга работа. Докато учех в училище, направих всичко възможно да вляза в университета. По-късно успях да си намеря работа.

В крайна сметка се омъжих успешно и най-накрая успях да помогна на майка си. А наскоро получих съобщение. Беше от баща ми. Пишеше, че иска да възобновим общуването си. Не знам какво да правя. Някои хора ме съветват да се срещна с него и да поговоря с него. Честно казано, нямам особено желание да го направя. Все още си спомням момента, в който баща ми ни напусна. Той е непознат за мен. Той не предизвиква приятни спомени. Реших засега да не казвам на майка ми за това съобщение. Не знам какво да правя.

 

Rate article
Баща ми напусна семейството, твърдейки, че майка ми ме е разглезила. А наскоро получих съобщение от него.