Баща ми напусна майка ми, когато разбра, че е бременна с мен. Когато пораснах, исках да го намеря, но не знаех какво ме чака.

Израснах без баща, но в сърцето си винаги съм се надявал някой ден да го срещна, да го погледна в очите и да поискам обяснение. Майка ми е била бременна с мен, когато любимият ѝ съпруг я напуснал ден преди сватбата. Те не казали на никого за бременността, за да избегнат срама, но баща ми се страхувал от отговорността. Майка ми ме е отгледала сама, без помощта на родителите и приятелите си. Спомням си изтощения ѝ поглед след тежък работен ден. Тя ми носеше лакомства и ме целуваше, преди да си легне. Когато пораснах, започнах да търся информация за баща си, но много се страхувах да не обидя майка си.

В продължение на много години баща ми не се появяваше в живота ни, а аз много исках да го намеря. Един ден, когато майка ми отсъстваше от къщи, аз ровех из вещите ѝ и намерих няколко документа с името, фамилията и адреса на изчезналия ми баща. Дори не знаех какво да правя с тази информация. Първоначално се опитах да потърся данните му в интернет, но търсенето не даде никакъв резултат. В интернет се запознах с едно момиче, на моята възраст, което се оказа, че живее в същия град като баща ми. Тя обеща да ми помогне да го намеря и още на следващия ден отиде на правилния адрес.

Но никой не отвори вратата. Помислих си, че баща ми отдавна се е преместил другаде, но не. Умната ми приятелка се сети да поговори със съседите. Оказа се, че баща ми и новото му семейство живеят на този адрес, но в момента са на почивка в чужбина. Седмица по-късно, когато се върнаха от ваканцията, приятелката отново отиде да ги посети и този път успя да види баща ми. Въпреки всичките ни усилия баща ми отказа да се види с мен, защото сега има друг живот, семейство, деца и защо трябва да губи всичко заради един непознат, макар и местно момче. Какъв идиот бях, трябваше да послушам майка си…

 

Rate article
Баща ми напусна майка ми, когато разбра, че е бременна с мен. Когато пораснах, исках да го намеря, но не знаех какво ме чака.