Баща ми, на 72 години, ми каза, че ще се ожени за своя съученичка, а сега не мога да си намеря място!

Когато баща ми ми каза, че ще се жени, останах без думи. Чакай малко, той вече беше на 72 години по това време!

Преди това баща ми беше самотен в продължение на 20 години, защото толкова време беше минало, откакто майка ми почина. Отдалечих се от баща си и майка си преди 30 години, когато започнах да изграждам собствено семейство. Разбира се, не забравям за него и съпругата ми, и децата ми, и го посещавам по празниците и през лятото. Имам голям късмет, че баща ми е твърд орех и не се оплаква от здравето си, така че може да се справя с всичко сам, въпреки че аз и съпругата ми все още идваме, когато трябва да засадим градина или да нарежем дърва за зимата.

А наскоро той ми каза по телефона, че е време да си доведа вкъщи домакиня! Оказа се негова съученичка, някога били добри приятели, но след училище заминали за различни градове и не се виждали, а сега на стари години и в самотата си решили отново да обединят съдбите си! Не е ли това подигравка с нас?

Когато разбрах за сватбата на баща ми, веднага му казах, че не може да очаква ние и децата да присъстваме на празненството, но това не го спря. Преди няколко месеца те се ожениха и имаха малко вечерно тържество. Какво му липсваше на стари години, че да не може да живее така до края?

Факт е, че къщата на баща ми е много голяма, той има много земя и добро стопанство, а булката му има много внуци и деца, които с удоволствие биха взели този имот за себе си. И така, имам много въпроси за това дали този брак не е само заради печалбата.

Със съпругата ми имаме тристаен апартамент, за който плащаме ипотека от половината си живот, но имаме две деца и бях убеден, че ще оставим апартамента на по-голямото, а на по-малкото ще дадем бащината къща, а сега не е ясно кой ще я получи.

Не сме посещавали баща ми от шест месеца, а някак си не ни се иска, след като той започна да гради нов живот. Роднините често ни се обаждат и ни казват, че постъпваме неправилно и че трябва да се радваме за баща ми, че е намерил щастието на тази възраст. Разбира се, щях да съм щастлива за баща си, ако не беше мисълта, че тази жена просто иска да го използва по подъл начин и в бъдеще ще трябва да се конкурираме с куп нейни роднини за къщата, в която съм прекарала половината си живот…

Не знам какво да правя, но не мога повече да игнорирам баща си, а и нямам сили да се преструвам, че всичко е наред. Какво можете да ме посъветвате как да се измъкна от тази ситуация?

 

Rate article
Баща ми, на 72 години, ми каза, че ще се ожени за своя съученичка, а сега не мога да си намеря място!