Баща ми ми подхвърли пари и ми каза да не казвам на съпруга си!

Омъжих се, когато бях на 18 години, влюбих се в съпруга си и ми се струваше, че светът ще бъде грозен без него. Сега съм на 22 години, имаме две деца, а съпругът ми наскоро беше уволнен, така че сега не знам как да живея, да оцелявам или каквото и да било друго…

Животът ми не беше най-добрият. Омъжих се набързо, така че се оказа, че не сме имали време да получим образование, а аз веднага станах майка и нямах време да излизам на гости, защото вече имах законен съпруг.

Свекърва ми не ме харесваше и веднага ни каза да не очакваме помощ от тях, а родителите ми бяха постоянно на работа, въпреки че не печелеха много, така че помагаха, доколкото можеха.

От 18 до 22-годишна възраст учих само за да стана домакиня: Научих се да готвя, да поддържам къщата в ред и да се грижа сама за децата. Съпругът ми разбираше всичко, затова не ме обвиняваше, а ми помагаше, доколкото можеше.

Не съм свикнала да се оплаквам от живота си, никога не съм имала по-добър, опитвах се да се наслаждавам на това, което имах. Когато обаче уволниха съпруга ми, бях напълно потисната, спестяванията ми свършваха, имах малко храна, а не можех да си намеря нова работа толкова бързо. Един ден в разговор се оплаках от това на баща ми, а на следващия ден той дойде на гости, когато съпругът ми беше на интервю за работа. Говорихме дълго, а после баща ми ми подхвърли пари и ми каза да не казвам нищо на съпруга си.

“Бях запазил тези пари за черни дни, но как ще ми помогнат тогава, по-скоро ще ти ги дам сега. Но ми обещай, че няма да кажеш нищо на съпруга си, това е само за теб и децата, купи си всичко необходимо, но нищо друго. Ако той види, че имаш пари, няма да иска да си търси работа!” – нареди ми баща ми.

Бях много доволна, че баща ми се притече на помощ, защото знам, че тези пари са му дадени с кръв и пот, но нали родителите винаги са готови да дадат и последната си риза за децата си?

 

 

Rate article
Баща ми ми подхвърли пари и ми каза да не казвам на съпруга си!