Баща ми изостави майка ми и мен, когато бях само на 12 години, и ни остави без дом и без никаква подкрепа.

Баща ми изостави майка ми и мен, когато бях само на дванадесет години, оставяйки ни без дом и без никаква подкрепа. Той не си направи труда да се свърже с полицията и сякаш напълно беше забравил за нас. На петнадесетгодишна възраст се сблъскахме с трудности, когато в дома ни се появи млада двойка, която поиска да освободим една стая, защото баща ми уж им я бил дал.

Когато майка ми го попита за това, той безсърдечно заяви, че двойката е като собствените му деца. Не можейки да понесе живота в общински апартамент, майка ми продаде апартамента и даде част от парите на човек, когото баща ми смяташе за “свой”. С останалата сума тя купи тристаен апартамент чрез онлайн агенция за недвижими имоти. За да помогна на майка ми да изплати заема, трябваше да отложа следването си за много години и да започна работа.

В крайна сметка майка ми почина, като ми остави една година, за да изплатя остатъка от заема. През този труден период в живота ми внезапно се появи баща ми, който беше изгонен от новата си съпруга. Сега той беше стар, болен и с малка пенсия, което го правеше на практика бездомник. Той се обърна към мен за помощ. Когато го видях пред себе си, не можах да не се запитам дали е нагъл, или просто глупав. След двайсет години пренебрежение, през които никога не е проявявал никаква грижа или подкрепа и дори ми отне законния апартамент, като попречи на образованието ми и ми причини значителни финансови затруднения, наистина ли очакваше да го посрещна с отворени обятия?

В сърцето ми нямаше никакво съжаление към него. “Може би той заслужава нечие съчувствие, но със сигурност не и моето” – помислих си. Той беше направил много повече за друг човек, когото смяташе за свое дете, напълно пренебрегвайки моето благополучие. Твърдо му казах, че ако има нужда от помощ, трябва да я потърси от човека, когото предпочиташе пред мен, а не от дъщерята, която беше изоставил за толкова дълго време. Дадох му ясно да разбере, че искам той да забрави за мен и за моя адрес завинаги, тъй като никога не е бил и няма да бъде истински баща за мен.

 

Rate article
Баща ми изостави майка ми и мен, когато бях само на 12 години, и ни остави без дом и без никаква подкрепа.