Баща ми искаше да ми даде луксозен сватбен подарък, но майка ми ме накара да избера и го развали

Сватбата ми наближава скоро. До нея остават само няколко дни, а майка ми разваля всичко с капризите си. Тя ми казва да поканя баща ми без новата му страст, т.е. съпругата му. Родителите ми са разведени от дълго време. Баща ми е успял да продължи живота си, но майка ми все още е ядосана и го презира. Причината за развода е Анна, новата съпруга на баща ми. “Баща ми не искаше да се развежда заради мен и Анна вероятно е предвидила това, затова веднага е избягала при майка ми. “Аз спя със съпруга ти. Той не те обича и живее с теб заради дъщеря ти, не се унижавай и го остави да дойде при мен”, казала Анна на майка си. Майка ѝ истерично изхвърли баща ѝ навън.

Имаше момент, в който тя ми забрани да общувам с баща си. Но аз не я послушах, защото техните проблеми не бива да ме засягат. Баща ми и Анна имаха син и аз често идвах при тях, за да си играя с бебето. Сега брат ми е на десет години. Когато казах на баща ми, че ще се омъжвам, първият въпрос, който ми зададе, беше за апартамента. “Ще живеем в студиото, което Адам дава под наем. Искаме да спестим за първоначална вноска. – Това е много лошо. Знаеш ли, мога да си позволя да ти направя хубав подарък. Избери квартала, в който искаш да живееш, и аз ще ти купя апартамент там – каза татко. Бях толкова щастлива, но майка ми разваля всичко.

Тя не иска баща ми и съпругата му да дойдат на сватбата ни. “Ако онази любовница, която краде чужди мъже, е на сватбата ви, аз няма да съм там”, каза майка ми. “А когато разбра, че баща ми ще ми даде апартамент, ме нарече “предателка”. Сега не знам какво да правя. Не мога да кажа на баща ми да дойде без жена си. Той няма да разбере и ще се обиди, но ако не му кажа, ще се обиди и майка ми. Плача по цял ден, а Адам се опитва да убеди майка ми, че това, което е казала, е глупаво. Може би сега майка ми ще бъде против Адам. Защо тя прави това с мен? Разбирам, че баща ми я е наранил веднъж, но трябва да можеш да простиш и да продължиш живота си.

 

Rate article
Баща ми искаше да ми даде луксозен сватбен подарък, но майка ми ме накара да избера и го развали