Баща ми идваше при майка ми неведнъж и се извиняваше. Но майка ми не искаше да го слуша. Тя знаеше, че не може да се довери на баща си.

Майка ми винаги е била пример за подражание за мен. Баща ми често беше пиян и безработен. Животът с такъв човек беше просто непоносим, не разбирам как майка ми търпеше всичко това и го носеше на раменете си. Един ден тя реши да сложи край на това. Стара приятелка на майка ми ми каза, че имали свободно място във фабриката си, макар и в друг град. След поредния скандал майка ми ме взе, опакова нещата ми и направи крачка към нов живот. Преместихме се в друг град. Не разбирах какво се случва и къде отиваме. Отначало живеехме при приятелката на майка ми, леля . По-късно наехме къща   .

въпреки че не разполагахме с много пари, майка ми беше щастлива. Може би за пръв път от толкова много години забелязах усмивка на лицето ѝ. Майка ми винаги си вършеше съвестно работата, така че скоро я направиха началник смяна. Понякога тя оставаше до късно на работа, но аз разбирах всичко, защото бях възрастен човек. Но вече не жалехме пари за храна или дрехи. Рано пораснах и можех сам да си приготвям обяда или вечерята.

Баща ми няколко пъти идваше при майка ми, за да се помири, обещаваше да си намери работа, молеше за прошка на колене, казваше, че ще спре да пие, но майка ми не искаше да чуе нищо. Тя вече не вярваше на татко, който неведнъж беше обещавал да спре да пие и да си намери работа. Думите му не бяха нищо друго освен празен звук.

Гордеех се с майка ми и с нейните постижения в работата. Тя имаше силна воля   . След като майка ми стана директор на завода, животът ни стана още по-добър. Можехме да си позволим ваканции, а на трапезата ни имаше сирене и колбаси.

Мама знаеше как да управлява парите разумно. Имахме достатъчно не само за храна, но и за дрехи. Успяхме да спестим малко пари за жилище. Така майка ми успя да натрупа пари за първоначална вноска за къща. Взехме къща на кредит.

Мина време и се преместихме в собствената си къща. Не можех да повярвам. Майка ми дори ми купи футболна униформа и врата. Направихме си собствена градина и цветна градина в двора. Един съсед ни направи люлка, за която майка ми беше мечтала през целия си живот.

Съседът ни също обичаше да играе футбол и ние често гонехме топката с него. Той казваше, че е много щастлив, че сега в съседство с него живеят хора като нас. Чичо ми беше на същата възраст като майка ми. По-късно той ни идваше на гости почти всеки ден. Майка ми го угощаваше с ябълково сладко, което сама приготвяше.

Така се сдобих с нов баща. Майка ми се радва, че е решила да напусне съпруга си, пристрастен към алкохола, и е направила крачка към нов живот.

 

Rate article
Баща ми идваше при майка ми неведнъж и се извиняваше. Но майка ми не искаше да го слуша. Тя знаеше, че не може да се довери на баща си.