“Baldy, atsibusk!” – Rytais mane žadindavo sutuoktinis.

Tais metais nusprendžiau padaryti tai, apie ką anksčiau nebuvau pagalvojusi. Tuomet pradėjau pastebėti, kad man ant galvos atsirado pūlingų bėrimų, siaubingai niežėjo galvos odą, o patys plaukai ėmė slinkti.

Apsilankymai pas dermatologą ir trichologą nedavė jokių rezultatų. Tada gydytoja patarė man vartoti vitaminus, nes, anot jos, jie niekam nepadėjo. Kažkaip susidūriau su straipsniu, kuriame buvo rašoma, kad plikės skutimas puikiai stiprina plaukų folikulus. Prieš žengdamas šį žingsnį ilgai galvojau. Tačiau po to, kai sūnus pasakė, kad bijotų, jog būsiu plikas, vis dėlto nusprendžiau …

Paskambinau vyrui ir liepiau jam iš pradžių kirpimo mašinėle, o paskui skutimosi mašinėle perbraukti man per galvą. Vyras manęs paklausė ir nuėjo nupirkti mašinėlės, nes netikėjo, kad jis turi tai daryti. Kai tapau lapė, nustebau, kad esu tobulos kaukolės savininkė.

Pagrindinė problema buvo ta, kad išeiti į balkoną nepridengta galva buvo šalta, o kai pradėjo augti plaukai, jie ėmė lipti prie pagalvės, o tai buvo labai nemalonu.

Po to, kai vyras nusiskuto man galvą, jis pradėjo mane žadinti rytais žodžiais: “Baldy, atsibusk!” Tai man kėlė juoko priepuolį, nes dabar buvau plikiausias žmogus šeimoje. Iš pradžių mano vaikai į mane žvilgčiojo, bet paskui sūnus taip pat nusprendė tapti panašus į mane.

Po to šeimoje buvo du pliki vaikai. Eidamas į sodą jis net pasisiūlė patrinti mūsų galvas ir pažiūrėti, ar išskris kibirkštys. Mes su juo tai darėme keletą savaičių, kol mūsų galvas padengė daugybė pūkų.

Mama man liepė nerodyti jai savo veido, kol plaukai neataugs, nes kitaip ji gali neatlaikyti to vaizdo. Dukros prašė manęs neiti į jų susitikimą be kepurės, o vyras flegmatiškai pasakė, kad jei liksiu be kepurės, visi pamirš, kodėl jie ten atėjo. Tačiau mano dukrų bendraklasiai joms pavydės, nes jos turi tokią stilingą mamą.

Mano sūnus ir aš turime plaukų pramonę labai greitai, pūlinukai išnyko savaime. Po kirpimo dukros visą laiką juokiasi iš manęs ir sako, kad net nežino, ko dar iš manęs tikėtis. O aną dieną išgirdau, kaip dukros kalbasi tarpusavyje, ir viena kitai pasakė, kad, jos manymu, ketinu pasidaryti tatuiruotę ant plikos galvos.
 

Rate article
“Baldy, atsibusk!” – Rytais mane žadindavo sutuoktinis.