Бабите си спомнят за своята внучка само когато започва лятото. Но те не се интересуват от внучката си, а се нуждаят само от почивка на море.

Лятото започва по различен начин за различните хора, за нас то започва с борбата на бабите за вниманието на тяхната внучка и опита да спечелят титлата “Най-добра баба”. Всяка от тях се опитва да докаже, че се разбира по-добре с детето. И двете баби много искат да отидат на почивка с момичето, разбира се, за наша сметка. Със съпруга ми вече се дразним от хитрото им съревнование, всичко това е откровено лицемерие. От миналото лято насам те почти не споменават внучката си. Няколко пъти помолихме за помощ, но културно ни отказаха, позовавайки се на заетост. Но времето се затопли и бабите станаха по-активни. Със съпруга ми сме женени от шест години. Имаме петгодишна дъщеря. Живеем в апартамент, който изкарваме сами.

Все още изплащаме кредит, което нанася тежък удар върху семейния бюджет. Трудно е да се съчетаят заемът и издръжката на детето. Но бременността ми беше чудо за нас. Имаше риск да не мога да имам деца, така че когато се оказа, че съм в състояние, бяхме много щастливи. Това беше истински подарък от съдбата. Единствено майките ми не споделяха ентусиазма ни, като смятаха, че трябва да определим правилните приоритети: или дете, или заем. Те още от самото начало заявиха, че няма да помогнат, и честно удържаха на думата си. Нуждаехме се от помощ, но нямаше да се молим за нея, справихме се някак. Да, не беше лесно. Миналата година лекарят ни посъветва да заведем дъщеря си на море, за да повишим имунитета ѝ.

Тя често се разболяваше. Ние не пестим от здравето на детето, затова веднага отделихме средства за това, но не намерихме време. Със съпруга ми имаме такава работа, че не можем да си вземем толкова дълга почивка. Не сме свикнали да молим за помощ, но все пак се наложи. Първо се обадих на майка ми и без да обяснявам подробности, помолих да прекара няколко седмици с внучката ми. Тя веднага отказа, позовавайки се на бизнеса. Свекърва ми отначало зяпна, но се съгласи. Когато научи, че планираме да изпратим нея и внучката ѝ в курорта, очите ѝ веднага светнаха. Майка ми, когато научи за това, дълго време се възмущаваше, че сме изпратили свекърва ѝ с внучката ѝ, а не нея. Но аз вдигнах ръце и казах, че съм заета. След като научиха, че тази година планираме да изпратим дъщеря си на море с някого, от април насам активно търсеха вниманието на внучката си, въпреки че цяла година не бяха обърнали никакво внимание на детето.

 

Rate article
Бабите си спомнят за своята внучка само когато започва лятото. Но те не се интересуват от внучката си, а се нуждаят само от почивка на море.