Бабите обещаха да ми помогнат с внука ми, аз ги послушах и забременях

Оженихме се, когато съпругът ми все още учеше в института. По същото време той печелеше малко пари, но те не бяха достатъчни. Отначало живеехме със свекърва ми. Не беше лесно. Тя е жена с характер, има свои собствени възгледи и порядки. Беше ми трудно да се адаптирам към нейните искания. Не е имало шумни конфликти, но е имало неприятни изказвания от нейна страна. После, когато започнахме да печелим повече, се преместихме в апартамент под наем. Изглежда, че животът започна да се подобрява. Не можехме да си позволим да излезем на улицата, но имахме достатъчно пари за необходимите неща и храна.

Тогава майките ни някак си се събраха и започнаха да говорят за това, че е необходимо дете, за да бъде семейството пълноценно. Те предложиха помощта си. Описаха с големи подробности как може да се организира всичко. Казаха, че ще поемат половината от разходите за себе си и ще се редуват с детето през уикендите, казаха, че дори са готови да жертват работата си, ако се наложи. Честно казано, исках да имам дете, но някак си се страхувах. Разбирах, че това е огромна отговорност. Но те ме убедиха. И така, забременях. През всичките девет месеца бабите ми се радваха, посещаваха ме, грижеха се за мен по всички възможни начини, правеха големи планове.

През този период те купиха на бебето креватче, количка и много дрехи. Взеха ме от родилния дом по един впечатляващ начин. Свекърва ми и майка ми дори си взеха отпуск от работа. Прекараха една седмица с бебето, а след това… охладняха към него. Сега бебето е на шест месеца. На мен и на съпруга ми ни е много тежко финансово и физически.

Той беше принуден да поеме втора работа, за да ни издържа. Почти не се виждаме. Аз се грижа сама за детето. Майка ми и свекърва ми изобщо не ни посещават и не ни помагат по никакъв начин. Измислят си всевъзможни оправдания, за да не седят с детето. Чувствам се измамена. Не става въпрос само за умора, имам здравословни проблеми, трябва да се прегледам. Но нямам с кого да оставя детето.

 

Rate article
Бабите обещаха да ми помогнат с внука ми, аз ги послушах и забременях