Бабата решила да организира скандал за внучката си, но нещо се объркало.

Майката се обажда на дъщеря си: “Скоро ще дойда, дъщеря ми. Вече съм взела билетите за влака. И ще видя внучката си. – Мамо, тя вече не живее вкъщи. Преместила се е при годеника си. – Как така? Ти дори не ме покани на сватбата. – Все още не е имало сватба. Твърде рано. – Как могат да живеят заедно без сватба? Как смееш? – Мамо, това е нормално. В днешно време всички живеят така. Обичайно е младите хора да живеят така, нека свикнат един с друг. – Аз ще бъда там, ще им уредя сватбата! Жената веднага се обади на дъщеря си, за да я предупреди:

– “Баба иска да ти гостува, но разбери, че те не одобряват всичко ново, все още живеят според традициите. Ако тя започне по някакъв начин конфликт, трябва да бъдеш по-мека с нея. Бабата пристигна първа, за да види внучката си. Момчето подаде ръка на баба си, за да излезе от колата, но бабата го пренебрегна и дори не прегърна внучката си, а само я погледна със строг поглед. Бабата хареса апартамента, две стаи с красив ремонт и голям балкон с цветя. Седнаха да пият чай със сладкиши и тогава бабата започна: “Е, не те ли е срам? Къде виждаш неженени хора да живеят заедно, това е срамно! – Бабо, ние просто се обичаме и все още спестяваме за сватбата. И защо да си губим времето сега, затова решихме да живеем заедно.

Така се разбираме още по-добре, винаги си помагаме един на друг. Баба чу шум в кухнята, излезе и видя момчето да мие чинии. – Как не те е срам, годеникът ти мие чинии вместо теб. – Да, бабо, това е нормално. Аз приготвих вечерята, така че той ще измие чиниите. Ние си оказваме взаимопомощ във всичко. Баба остана няколко дни при внучката си, дори й хареса. За първи път видяла как момчето помага и подкрепя внучката си във всичко, а и самата внучка също помага на годеника си. Може би е добре, че живеят заедно, наистина се опознават по-добре, вече са си създали общ уют вкъщи. В крайна сметка бабата се успокоява и приема решението на внучката си.

 

Rate article
Бабата решила да организира скандал за внучката си, но нещо се объркало.