Бабата помогнала на жената да премахне злото око и показала как да защити дома си.

Една жена и нейният съпруг мечтаят за собствена къща. Тя и съпругът ѝ направили всичко възможно, за да “сбъднат приказката”. И накрая мечтата се сбъднала, тя, съпругът ѝ и децата се преместили в новата си къща. След преместването обаче децата се почувствали зле, котката се разлаяла из къщата, изглеждало, че къщата се разпада пред очите ни. Дори на самата жена ѝ станало тъмно на сърцето. “Това е разваляне – каза една приятелка, – някой много ти завижда, за осъществяването на твоята мечта. Аз знам адреса на една баба. Тя ще ти помогне. Жената и нейната приятелка заминаха на правилния адрес. – Кой те мрази толкова много, дъще моя?

В продължение на три часа бабата отстранявала повредите и учела гостенката как да защитава дома си. Накрая тя посъветвала да не пуска непознати в къщата, а ако ги пусне, как да неутрализира негативните последици от посещението им. – Вие сте разцъфнали! – Баба е помогнала? – Благодаря ти – каза жената. И да, изглежда, че е помогнала. Когато се прибрах вкъщи, видях, че децата са здрави, а котката спи спокойно на верандата. В къщата беше топло и уютно.

През нощта, след като сложи всички да спят, домакинята, въоръжена с две игли и свещ, обиколи всички ъгли на къщата, молейки Господ да предпази къщата от зли хора. Накрая забила иглите над входната врата и си легнала. Приятели и приятелки били поканени на партито за новодомците. Жената отново се почувствала зле. Тя разбрала, че някои от гостите отново са донесли със себе си развалени продукти. Но къщата била защитена. Когато гостите си тръгнали, жената извадила всички подаръци за новодомците и ги изгорила. Тя веднага се почувствала по-добре. Разказала всичко на съпруга си. И те включили всички гости в “черния списък”. Отсега нататък им било строго забранено да влизат в къщата им. А принудителното общуване с тях било сведено до минимум. А новите познати били допускани в къщата след щателна проверка.

 

Rate article
Бабата помогнала на жената да премахне злото око и показала как да защити дома си.