Бабата получила обаждане и й било казано, че ако не плати парите, внукът й ще има проблеми.

Тази история се случи наскоро в живота ми. Нека да започнем от самото начало. Вечерта щяхме да отидем на село, но бях претоварен с работа и реших, че ще отида отделно на следващия ден. На сутринта отидох до магазина, за да купя нещо, което не бях купила вчера, и на връщане видях баба ми. Тя беше облечена не по модата, но много спретнато. Стоеше на светофара объркана и разплакана. Не можех да мина покрай нея, съвестта ми не позволяваше. Реших да ѝ помогна. -Бабо, случи ли ти се нещо? Да, внучке, днес ми се обадиха и ми казаха, че единственият ми внук има неприятности, може да бъде вкаран в затвора. След това се опитах да разбера какво точно се е случило с внука ѝ.

Оказа се, че са ѝ се обадили и са ѝ казали, че внукът ѝ е в беда и че не може да каже на никого за тази беда – нито на семейството си, нито на полицията. Бабо, вие сама ли се обадихте на внука си? Толкова ме сплашиха, че ми забраниха изобщо да му се обаждам. Казаха ми да изтегля парите и да им ги дам. Много пъти съм била мамена от престъпници, продаваха ми неефективни хапчета, а наскоро дойдоха от социалната служба, донесоха ми храна, поисках вода, отидох да си взема вода, откраднаха ми портфейла. -Бабо, имаш ли номера му?

Тогава тя извади стария си тефтер с всички номера, които си беше записала през годините. Намерихме номера на внука ѝ и аз му се обадих. Трябваше да разбера дали наистина е изпаднал в такова затруднение. Обясних му цялата ситуация, разказах му всичко, което баба ми беше казала. Той попита къде сме и дойде да я вземе. -Благодаря ти, внучке! Ако не беше ти, щях да изтегля всички пари, спестени за погребението ми, и да ги дам на измамниците. Това е историята, никой не знае какво ни чака утре. Винаги трябва да сте нащрек. И ако можете да предупредите някого срещу такива измамници, моля, не оставайте безразлични.

 

Rate article
Бабата получила обаждане и й било казано, че ако не плати парите, внукът й ще има проблеми.