Бабата отказва да седне с детето. Свекървата и синът се обидили, но тя имала сериозна причина

В продължение на много години жената работи като учителка в детска градина. Но всички тези години не я уморяват толкова, колкото внучката ѝ и домашните задължения. Факт е, че жената имала син. Той се оженил и съпругата му се преместила при тях. Жената се пенсионирала и започнала да работи като бавачка вкъщи. Тази работа била по-лесна за нея, защото имала по-малко грижи. Тя подготвяла децата за училище, взимала ги от училище, водела ги на кръжоци – и това било всичко. Получавала добри пари, като пенсията била същата. Жената не била доволна, че децата ще живеят с нея, но не показвала недоволството си. Снахата изглеждаше добро момиче, уважаваше свекърва си. Година по-късно снахата родила момиченце. Тя не можела да се справи с новороденото и жената започнала да ѝ помага.

Тя била принудена да напусне работата си. Но скоро разбрала, че това е било най-лошото ѝ решение. Трябвало да гледа внучката си, но забелязала, че тя върши и цялата домакинска работа. А скоро снаха ѝ обявила, че ще се върне на работа. “Трябва да спестим за ипотеката!” – каза тя. Минало известно време и жената осъзнала, че е поела твърде много задължения. Не била млада, за да се справя с такъв стрес. Готвела, чистела и се грижела за активната си и капризна внучка. Жената не си почивала и през почивните дни. Младите хора постоянно отсъствали от дома, казват, че имат нужда да прекарват времето си заедно. Затова постоянно били на екскурзии, ту в планината, ту на море, ту се разхождали из града, ходели на кино, на театър… Скоро жената започнала да забелязва влошаване на здравето си, но не можела да отиде на лекар.

Нямала свободна минута или трябвало да влачи внучката си със себе си до лекаря. Така тя живяла 12 години. През това време младите хора не спестили за апартамент, както обещали да направят. Но пенсионерката успяла да спести за апартамент. Решила да се премести и да заживее отделно, защото синът и снаха й дори не оценявали труда й, а внучката й изобщо не я харесвала, защото баба й я карала да яде супи, да пише домашни. А родителите ѝ били празник за нея със сладкиши и забавления. Когато децата научиха, че жената се изнася, те се обидиха, дори я нарекоха предателка. Минало известно време и синът разбрал защо майка му е постъпила така, защото усетил колко е трудно с детето. Но снахата не разбрала и не простила, защото не искала да се занимава с домакински задължения и капризна дъщеря: преди било толкова удобно.

 

Rate article
Бабата отказва да седне с детето. Свекървата и синът се обидили, но тя имала сериозна причина