Бабата не разбирала, че любимият ѝ я използва само за пари.

На момичето ѝ е омръзнало съпругът ѝ постоянно да взима пари от баба ѝ, която е пенсионерка. Най-големият внук. Той е женен отдавна, има две деца, но постоянно изяжда баба си, не се притеснява да й иска пари за семейството си. Момичето е наранено от това положение на нещата. Баба ѝ сама се нуждае от пари. Момичето вярва, че младите хора трябва да помагат на възрастните хора винаги, когато е възможно, и да не вземат последните пари от тях. Наглостта на братовчеда не стига до главата на момичето. Самият слон е висок два метра и тежи сто килограма и не се срамува от поведението си, не вижда нищо нередно в поведението си.

Момичето се опитало да го засрами и открито се държало грубо. Той каза, че това не е нейна работа. Самото момиче помага на баба си. Веднъж дошла да я посети и видяла, че баба ѝ отива някъде. Тя опаковала една чанта със сладкиши, бисквити, пайове, конфитюр. “Пак ли отиваш при внука си?” – “Не, не. – момичето се намръщило. -Да, той се обади, каза, че внуците му са му липсвали, трябва да отидем. Откакто той се премести в предградията, те, за щастие, се виждаха по-рядко. Наближаваше 1 септември, най-малкият син на мъжа трябваше да тръгне в първи клас. Момичето веднага разбра защо брат ѝ си спомни за старицата.

Очевидно тя щеше да моли за пари за детето. Момичето плати за таксито на бабата и тихо извади портфейла от чантата на бабата. Изпроводила бабата, прибрала портфейла в гардероба си и се върнала в къщата си. Бабата се обадила три часа по-късно. – “Скъпа, можеш ли да ми върнеш парите за таксито? Забравих си портфейла в къщи, а внукът ми ме наръга, като каза, че съм го направила нарочно. Изглежда, че той иска пари само от мен. -Да, ще платя, видях портфейла ти вкъщи. Момичето се надяваше, че баба ѝ най-накрая ще разбере, че я използват.

 

Rate article
Бабата не разбирала, че любимият ѝ я използва само за пари.