Бабата казала, че няма да остане с децата по цял ден, но щом разбрала, че младежите са решили да наемат бавачка, решила да ги изгони от дома си.

Оказва се, че не всички баби са готови да жертват времето и пенсията си за своите внуци, а някои дори не искат да помагат за гледането им. Майката на мъжа, въпреки че от няколко години е пенсионерка, все пак постоянно се грижи за себе си, ходи на гости на приятелки, на театър и на кино. Синът, разбира се, не бил против развлеченията на майка си, но проблемът бил друг. Факт е, че мъжът не разполагаше с апартамент, така че той и съпругата му трябваше да живеят с майка му, но съпругата не беше против, вярвайки, че бабата ще може да се грижи за внуците си.

Веднага щом свекървата разбрала, че снаха ѝ ще излезе в отпуск по майчинство и ще си намери работа, я попитала кой ще гледа децата, защото синът ѝ винаги бил на работа и се прибирал късно. Жената казала, че децата вече са пораснали и тя ще може да се грижи за тях, още повече че момичетата са много послушни и добри. В отговор на това свекървата казала, че няма желание и време да се грижи за внуците си, тъй като вече имала планове за следващата седмица. Жената не можела да разбере как собствената ѝ баба е готова да харчи времето и парите си без причина, а снаха ѝ не знае как да свърши домакинската работа.

Жената разказала на съпруга си за всичко това, а той, познавайки майка си, не се изненадал и казал на жена си изобщо да не се притеснява, защото ще може да ходи на работа, а те ще наемат бавачка. Бабата, след като научила, че ще плащат на бавачка, казала, че ще може сама да се грижи за децата, но срещу известна сума пари, разбира се. Жената и съпругът ѝ решили да не притесняват бабата и да наемат бавачка, тъй като тя все още била недоволна, че ѝ отнемат времето и ѝ плащат малко за труда.

 

Rate article
Бабата казала, че няма да остане с децата по цял ден, но щом разбрала, че младежите са решили да наемат бавачка, решила да ги изгони от дома си.