Бабата чакала внуците си, когато научила новината. Дъщеря ѝ няма да има деца – и не става дума за медицина, а за личен избор.

Момичето е родило дъщеря си. След трудно раждане ѝ съобщават, че няма да може да има повече деца. Съпругът, когато чул новината, веднага охладнял към жена си. Така изминала една година, а след това се оказало, че мъжът не само е имал връзка, но и скоро ще се появи дете. Близнаци наведнъж, мъжът мечтаел за деца и оставил жената с малка дъщеря в ръцете си. Момичето трябвало да отгледа дъщеря си само. Докато била малка, момичето ходело на всякакви кръжоци: по рисуване, танци, музика. Непрекъснато била заета, а момичето все си мислело: каква ще стане дъщеря ѝ, когато порасне, защото е толкова любопитна. Таня видяла как се проявява майчинският инстинкт на дъщеря ѝ. Тя много обичаше кукли, имаше огромна колекция. Момичето насядало куклите в голям кръг и организирало чаени партита. Майката не можеше да се насити на такава картина.

В училище тя сама организирала редица събития: добре се разбира с децата, така че със сигурност ще израсне като прекрасна майка. Накрая дъщерята си намерила гадже. Той обаче бил малко странен. Хубав, с дълга коса, винаги мислещ за нещо. Двамата с момичето само слушали музика и ходели на концерти. Дъщерята свирела на китара, а момчето открило талант да пее. Скоро двойката създала свой собствен концерт в един клуб, където имала голям успех. Имало все повече и повече такива поръчки. Животът на момичето и приятеля ѝ бил безгрижен. Само Таня се тревожеше за всичко, защото годините минаваха. Тя искаше да види собствените си внуци. Започнала да разпитва дъщеря си: “Ти вече си на 28 години, времето е толкова кратко. И аз искам да се запозная с моите внуци. Кога ще родиш?

-Мамо, искаш ли да бъда като леля? Дъщерята на сестра ми беше с няколко години по-голяма от момичето. Родила е 4 деца наведнъж, така че по цял ден седи вкъщи, готви борш, чисти къщата, просто има време да изглади всичко. Ще родиш ли вече поне едно дете? – Мамо, ние сме бездетни. Просто приеми тази новина спокойно. -Какво е това? Някаква болест? -Това означава, че не искаме да имаме дете. Никога. Но това може да се промени. А ако не и имате нужда от някого, за когото да се грижите, ще вземем дете от сиропиталището. -Ако искаш да си имаш собствена, дъще, помисли за това. Чуха се звукови сигнали. Обичайно нещо, момичето винаги се притесняваше, когато ставаше дума за деца. Тя все още не можеше да каже на майка си истината. Но, докато е с млад мъж, може би не иска дете. Може би с възрастта всичко ще се промени и жената ще види внуците си.

 

Rate article
Бабата чакала внуците си, когато научила новината. Дъщеря ѝ няма да има деца – и не става дума за медицина, а за личен избор.