Бабата бута хората, които стоят на опашка, за да стигнат по-бързо до лекаря. Но това, което младежите направили, сериозно я разгневило

Възрастните хора винаги трябва да бъдат уважавани. В края на краищата възрастните са по-умни, по-мъдри, живели са повече и познават живота по-добре и заслужават уважение. Има хора, които предизвикват не най-добрите чувства. Точно това се случи в местната клиника. Имаше дълга опашка за изследвания. Сега изписват талони за точния час, а номерът на пациента се изписва на таблото, висящо от тавана. Но този ден по някаква причина таблото беше повредено, а лекарите закъсняваха, така че трябваше да се наредя на опашката и да чакам. Пред мен имаше още няколко души, но хората ставаха все повече и повече.

Тогава се приближи една възрастна дама с бастун и се изненада, че вижда толкова дълга опашка. Тя имаше билет за девет часа и поиска да мине напред. Всички се възмутиха. Обясниха, че талонът не е валиден сега, че таблото е повредено, че всички също имат талони, но трябва да стоят на жива опашка. Но старата жена не искаше да слуша, каза, че е възрастен човек и че е на преклонна възраст, който е видял много трудности. Накрая лабораторията се отвори и опашката започна да се движи напред. Но бабата отблъсна всички и отиде до прозореца на рецепцията. Отпред имаше млади хора. Помислих си, че момчетата ще пуснат бабата да мине, но те нямаше да го направят.

Ако тя ги беше помолила да я пуснат да мине, може би щяха да се съгласят. Те обаче не направиха такава отстъпка. Момичето, което стоеше пред мен, също не позволи на старицата да мине напред. Честно казано, съжалих я, исках да ѝ предложа да застане пред мен, но тя вече се беше успокоила, с увиснало лице седна на един стол и започна да чака реда си. След този случай останах с неприятен привкус на душата си. Може би постъпваме неправилно, може би трябва да сме по-толерантни към възрастните хора? В края на краищата не трябва да забравяме, че животът ни е бумеранг: каквото посееш, това ще пожънеш.

 

Rate article
Бабата бута хората, които стоят на опашка, за да стигнат по-бързо до лекаря. Но това, което младежите направили, сериозно я разгневило