Баба знае по-добре!

Момичето е омъжено от шест години. От първата си връзка има син. Тя и приятелят ѝ живеели на граждански брак. Но сега тя е щастлива във втория си брак, със съпруга си имат три деца, две от които са техни общи. Но въпреки факта, че животът на момичето се е подобрил, баба ѝ продължава да се рови в личния ѝ живот. Тя дава съвети, понякога необходими, но понякога безполезни. Разбира се, тя разбира, че това е грижа, а баба ѝ я обича, отгледала я е и я е възпитала, разбира се, има пълното право да изтъква. Но всичко си има граници. Когато момичето е живяло в граждански брак, баба ѝ винаги е казвала, че внучката ѝ прави грешка, и не е харесвала човека. После се родил синът ѝ.

Разбира се, бабата беше нещастна, но обичаше правнука си, просто осъждаше момичето, че вместо диплома и кариера, сега ще отглежда син, и то от мъж, който не струваше нищо в очите на бабата. Когато момичето и приятелят ѝ се разделили, бабата била щастлива. И по някакъв магически начин той се превърнал в хубав човек за нея, но просто не бил подходящ за момиче. Тогава тя се омъжила за втори път. Бабата отново била нещастна, сякаш можела да жертва личните си удоволствия в името на сина си. Но съпругът веднага се влюбил в сина и се отнасял към него като към свое дете. Тогава бабата започнала да я осъжда: “Мъжът ти не печели достатъчно”.

След това последваха лични критики към съпруга ѝ, като се казваше, че той пуши много и тя като примерна съпруга би могла да го отучи. Тогава момичето не можа да се сдържи и хвърли обидни думи по адрес на бабата: “Защо не отбихте дядо си, докато беше жив?”. Бабата се обидила и няколко дни не разговаряла с внучката си. Бабата не искала да разбере, че момичето вече е възрастно, че не е нейна работа да казва как да се отглеждат деца, да се готви вечеря и да се облича, а още повече какви мъже да си избира. Това си е неин личен избор. Беше срамно за бабата, защото тя отдаде целия си живот първо на децата си, после на внуците си, а сега и на правнуците си, но така и не изживя собствения си живот. Момичето не знаело какво да прави с този избор на баба си и просто трябвало да го приеме.

 

Rate article
Баба знае по-добре!