Баба се отказа от внука си, защото трябва да се грижи за него

Момчето се родило в пълно и богато семейство, било дългоочакван син, затова всички, които не били прекалено мързеливи, го глезели, но въпреки всичко момчето израснало добро и чувствително. От петгодишен обичал да се рови в колите, почти не излизал от гаража, където имало три семейни автомобила. Отначало момчето внимателно наблюдаваше какво прави шофьорът, а шофьорът на свой ред разказваше на момчето как се наричат частите, показваше как изглеждат, момчето внимателно гледаше и слушаше. На осемгодишна възраст той вече много добре разбирал от автомобили, веднъж с баща си отишли в автосервиз, баща му нищо не разбирал от коли, затова работниците, след като преценили класа на колата, разбрали, че клиентът лесно може да бъде измамен, започнали да говорят за някакви измислени подробности, тогава момчето се включило в разговора, работниците разбрали, че с такова момче не могат да приемат дори и една допълнителна стотинка.

Когато бил на 10 години, за съжаление, родителите му починали, момчето имало само баба, която цял живот живеела за себе си. Тя взела детето при себе си, но след няколко седмици се отказала от момчето, защото трябвало да се грижи за него, да го храни, да му пише домашните, а тя не била готова. То се озовало в сиропиталището, скоро при него дошъл шофьорът на родителите, той носел на момчето лакомства, подаръци, разговаряли, шофьорът идвал при него всеки ден. Това продължило почти половин година, за последен път мъжът дошъл и си тръгнал с момчето, не можел да го остави сам, защото го познавал от рождение, мъжът много харесвал умното дете, което прекарвало цялото време с него в гаража.

Момчето му било много благодарно, всеки ден му благодаряло, че не го е оставил в сиропиталището. Мъжът тайно каза, че самият той е от сиропиталище, затова разбира колко е трудно там. Момчето пораснало, отишло да учи в институт. Бабата, когато разбрала, че момчето е осиновено от шофьора, отишла в съда, защото той искал да ѝ вземе парите, които тя успешно харчела от сейфа. Но тя загубила всички съдилища, защото отказала да се откаже от внука си и не искала да го възпитава. Бабата се появила, когато момчето станало на 18 години, за да осигури на внука си пари, но той просто мълчаливо затворил вратата, още шест месеца идвала и изчезвала. в момента момчето е на 28 години, успешен бизнесмен е, има собствен автосервиз, преди година се ожени и му се родиха близнаци, момчета. Момчето не забравя мъжа, всеки уикенд идва при него със семейството си, станали са добри приятели и разликата във възрастта от 20 години изобщо не ги притеснява! Какво мислите вие?

 

 

Rate article
Баба се отказа от внука си, защото трябва да се грижи за него