Баба с 4 деца бяга без опашка

Отидох с внука си в болницата, за да се срещна с педиатър. Винаги ми е било интересно да гледам другите на опашката. Всички са толкова странни… А после стигнахме до нашия кабинет. Опашката беше дълга, нямаше място за дишане, но няма друг начин. Свекърва ми вече е бременна с второто си дете, а аз помагам за първия си внук, така че дойдохме в болницата. Никой не дава път на възрастните. А има съвсем млади майки, които седят на столовете. Но те нарочно отвръщат глава от бабите с деца, за да не отстъпят място. Много нахално.

Забелязах едно семейство. Първо две момчета си играеха заедно, после сестра им се приближи до тях. А след това се приближи и четвъртата сестра, която пълзеше. Толкова деца имат в семейството… Майката ги гледаше, но беше някак отчуждена. Тя вече не гледаше децата, а някъде в далечината. И тогава майка ми рязко скочи и изтича до тоалетната. Така забелязах корема ѝ, значи е била бременна с петото дете. Баба им стоеше точно до вратата на лекаря. Бабата трепереше. Беше ми толкова жал за нея. – Мога ли да ви донеса един стол – попитах бабата. – Не, благодаря. По-късно ще ми е трудно да стана, ще ми е по-лесно да стоя.

И щом вратата се отвори, бабата с всички деца се затича към лекаря. Странно защо никой от опашката не предложи на бедната баба с многодетна майка да отиде без опашка. Това са 4 деца, как изобщо се справят с тях… това некултурно поколение ме кара да се срамувам и да се отвращавам. И бабата е била права да бяга. Нито една от тези нагли жени на столовете не може да разбере какво е да стоиш на един крак и да се грижиш за 4 деца, а снаха й е бременна.

 

Rate article
Баба с 4 деца бяга без опашка