Баба разказва на едно младо момиче за най-невероятния начин да се ожени

Една стара баба стоеше навън и продаваше малки букети цветя. Една жена се спря до нея, но не букетите привлякоха вниманието ѝ, а нещо в близост до тях, тя дълго го гледаше. -Бабо, вие продавате и воали? -Да, точно така. Но вижте тези красиви цветя, може би ще си купите едно. -Какъв е този воал, защо го продавате? -Необикновена е, всеки, който я пробва, веднага се жени. -Сериозно ли? И тогава бабата каза, че по-рано воалът е бил нишестено бял.

Но времето си е свършило работата, сега воалът е избледнял. И когато бабата сложила този воал, на следващия ден веднага намерили мъжа й и вечерта се оженили. Майката на баба ѝ също се омъжила. Тя просто стояла пред огледалото, пробвала го, правела си физиономии. Представяла си, че е принцеса. А на следващия ден срещнала своя принц и се оженила. Самата баба не вярвала, че и на нея ще се случи същото. Тя си сложила воал и на сутринта срещнала мъжа си на работа.

Тя дори не можела да си представи, че той ще бъде неин съпруг, защото изобщо не знаел как да се грижи за едно момиче, всичко било смешно. Но това било само в началото, а после те живели заедно цял живот. -Имате ли дъщеря? Ако воала се наследява така? -Да, но тя се страхува да се омъжи, никога не е пробвала воал. Все още е девствена, макар че вече е на 45 години. И така, ще се ожениш ли за нея? – Дори не знам… можеш ли да се ожениш за нея поне след месец? – Ако никой не я купи, тогава можеш да се ожениш за нея след един месец. -А ако го направят? -Ако го направят, друго момиче ще бъде щастливо.

 

Rate article
Баба разказва на едно младо момиче за най-невероятния начин да се ожени