Баба не можа да сдържи сълзите си.

Баба не можеше да сдържи сълзите си. На прага имаше чанта с вещи. Момчето се покатери в прегръдките на баба си, обви ръце около врата ѝ и извика: “Не ме пускай, бабо. Мъжът се събуди от телефонно обаждане. Непозната жена му казала, че може да дойде в районната служба за настойничество и да вземе сина си, след като попълни документите. Той работел в една фирма като заместник-директор. Ходеше на командировки. Преди пет години в съседния район се строял обект, където се запознал с момиче. За него тя била обикновено момиче, намирал си момиче, с което да си губи времето при всяко пътуване. От какво друго се нуждае един неженен мъж? И така тя, едно момиче от село, влезе в мрежата му. Срещали се един месец, после той заминал и повече не се видели, въпреки че ѝ обещал златни планини.

Преди три години мъжът се ожени за дъщерята на собственика на фирмата, дали по любов, или заради печалба, не разбираме. Но той спря да ходи, вероятно наистина я обичаше. Искаха да имат деца, но не се получи. И тогава лекарите поставили диагноза на момичето, че не може да има деца. Съпругът я подкрепяше по всякакъв начин: “Не се притеснявай, ще живеем”. Мъжът разказал на момичето за обаждането от настойничеството. Той се изненадал откъде е дошъл синът му. тя го изслушала мълчаливо и за изненада на мъжа продължила пътя си. Мъжът очаквал скандал, тъй като съпругите обикновено реагират на такива ситуации.

Пътуването не беше дълго. От настойничеството съобщили, че майката на момчето е починала от някаква болест. И сега то се отглежда от баба си. Но годините взели своето и прабабата не можела повече да се справя.

А той е вписан като баща в акта за раждане, така че го намерили. Оформили документите и отишли на посочения адрес. Бабата не можеше да сдържи сълзите си. На прага имаше чанта с вещи. Момчето се качило в прегръдките на баба си, обвило ръце около врата ѝ и плачейки извикало: – Не ме пускай, бабо… Мъжът, гледайки трезво на ситуацията, решил да дойде следващия път, когато синът му свикне с тях. Жената, цялата в сълзи, го хвана за ръка:

– “Бог ни даде шанс. Шанс да почувстваме щастието да бъдем родители. Няма да си тръгна без момчето си. Не искам да се разделя с него дори за миг. Да вземем бабата с детето при нас. И ще заживеем като щастливо семейство…

Минаха две години и сега те живеят заедно. Бабата се е подложила на лечение. Момчето ходи на училище, в първи клас, и с нетърпение очаква майка му да дойде да го вземе. И те ще носят заедно ученическата му чанта и ще споделят впечатленията си от деня. А Хопчик е най-щастливият син, той си има майка, баща и баба. А след два месеца ще си има и сестричка!

 

Rate article
Баба не можа да сдържи сълзите си.