Баба не иска да вижда внуците си. Те твърде много приличат на зет ѝ, но дали децата са виновни за това?

Жената е раздвоена по отношение на внуците си от страна на дъщеря си. И всичко това, защото не харесва зет си. Той е обикновен работник, без особени перспективи в живота. Майка му е починала по време на раждане, баща му го е отгледал сам. След армията баща му умира и момчето започва да свиква да живее само. Намира си работа в една фабрика, върви по стъпките на баща си. Всичко в живота му било сиво, докато не срещнал едно момиче. Тя току-що била завършила университет, била не само красива, но и умна. Започнали да се срещат, оженили се и имали две деца. Но свекървата не харесвала зет си, казвала, че е прекалено прост и не заслужава момиче. -Мамо, моля те, вземи децата от детската градина. Имам проверка в работата. Нямам време, не мога да си тръгна точно сега. Съпругът ми е във фабриката до 10 часа. -Той ще прекара целия си живот в тази фабрика, като се навежда денем и нощем.

Трябваше да отиде в университета, сега щеше да е шеф. -Мамо, ще вземеш ли децата? -Не ме питай за такива дреболии. Подложен съм на натиск, и без това ми е достатъчно трудно. -Но, мамо, нямам кого друг да помоля. -Ти си сама. Чуха се кратки звукови сигнали. Една жена отговори на телефона, по принцип това се очакваше. Баба живееше на същата автобусна спирка, на която се намираше детската градина. Но когато я помолеха за помощ, винаги се чувстваше много зле. Момичето имаше брат, макар че той живееше далеч. Братът имал дъщеря и още една внучка. Така че бабата е луда по това внуче и винаги има сили и настроение, а дори и пари за любимото си внуче. Тя често ходи сама да види внучката си, дава ѝ всичко най-добро. Но когато момичето родило, майката дори не дошла в болницата.

Виждате ли, тя не искала да види снаха си. И не посещава дъщеря си, защото тя е в апартамента на зет си. Момичето се опитало да заведе внуците си при баба си, но тя ги поглеждала и казвала: “О, вие сте копие на баща си. Те не са взели нищо от теб. След тези думи момичето се опитало изобщо да не се свързва с майка си, но има форсмажорни обстоятелства. За щастие учителката в детската градина е приятелка. – Разбирам, че днес е петък и имаш свои собствени планове. Но вземете децата за един час, ще ги взема веднага щом приключа. Момичето се срамуваше да помоли приятелката си да направи такива отстъпки. Понякога й даваше пари, тя се срамуваше, но ги приемаше. Или пък шоколадово блокче или вафлена торта като благодарност. Ето как дори непознати хора могат да помогнат в беда, когато роднините им не си мърдат пръста.

 

 

Rate article
Баба не иска да вижда внуците си. Те твърде много приличат на зет ѝ, но дали децата са виновни за това?
Wenn ich so einen Mann hätte, würde ich ihm auch nicht in die Quere kommen.