Баба не иска да вижда внуците си. Те твърде много приличат на зет ѝ, но дали децата са виновни за това?

Жената е раздвоена по отношение на внуците си от страна на дъщеря си. И всичко това, защото не харесва зет си. Той е обикновен работник, без особени перспективи в живота. Майка му е починала по време на раждане, баща му го е отгледал сам. След армията баща му умира и момчето започва да свиква да живее само. Намира си работа в една фабрика, върви по стъпките на баща си. Всичко в живота му било сиво, докато не срещнал едно момиче. Тя току-що била завършила университет, била не само красива, но и умна. Започнали да се срещат, оженили се и имали две деца. Но свекървата не харесвала зет си, казвала, че е прекалено прост и не заслужава момиче. -Мамо, моля те, вземи децата от детската градина. Имам проверка в работата. Нямам време, не мога да си тръгна точно сега. Съпругът ми е във фабриката до 10 часа. -Той ще прекара целия си живот в тази фабрика, като се навежда денем и нощем.

Трябваше да отиде в университета, сега щеше да е шеф. -Мамо, ще вземеш ли децата? –Не ме питай за такива дреболии. Подложен съм на натиск, и без това ми е достатъчно трудно. -Но, мамо, нямам кого друг да помоля. -Ти си сама. Чуха се кратки звукови сигнали. Една жена отговори на телефона, по принцип това се очакваше. Баба живееше на същата автобусна спирка, на която се намираше детската градина. Но когато я помолеха за помощ, винаги се чувстваше много зле. Момичето имаше брат, макар че той живееше далеч. Братът имал дъщеря и още една внучка. Така че бабата е луда по това внуче и винаги има сили и настроение, а дори и пари за любимото си внуче. Тя често ходи сама да види внучката си, дава ѝ всичко най-добро. Но когато момичето родило, майката дори не дошла в болницата.

Виждате ли, тя не искала да види снаха си. И не посещава дъщеря си, защото тя е в апартамента на зет си. Момичето се опитало да заведе внуците си при баба си, но тя ги поглеждала и казвала: “О, вие сте копие на баща си. Те не са взели нищо от теб. След тези думи момичето се опитало изобщо да не се свързва с майка си, но има форсмажорни обстоятелства. За щастие учителката в детската градина е приятелка. – Разбирам, че днес е петък и имаш свои собствени планове. Но вземете децата за един час, ще ги взема веднага щом приключа. Момичето се срамуваше да помоли приятелката си да направи такива отстъпки. Понякога й даваше пари, тя се срамуваше, но ги приемаше. Или пък шоколадово блокче или вафлена торта като благодарност. Ето как дори непознати хора могат да помогнат в беда, когато роднините им не си мърдат пръста.

 

 

Rate article
Баба не иска да вижда внуците си. Те твърде много приличат на зет ѝ, но дали децата са виновни за това?