Баба настани роднини в апартамента си и те искаха да я махнат от пътя.

Жена наследява огромен, 6-стаен апартамент от друг мъж. Три стаи в апартамента са обитавани от доведената ѝ дъщеря с нейния съпруг и двете му деца от първия ѝ брак. Една била заета от първия съпруг с новата му съпруга. И още две стаи били заети от собственика на апартамента. Това положение обаче не удовлетворявало съквартирантите ѝ и те поискали да освободи една от стаите. Забележително е, че съквартирантите не можели да решат кой ще живее в освободената стая. Те постоянно спорели и се карали. Но това не им попречило да бойкотират старицата, когато тя отказала да напусне.

Жената забелязала, че съседите, с които й се налагало да общува от време на време, започнали да се държат грубо с нея в отговор. Започнала да изчезва храната ѝ, изчезвали и вещите ѝ. Като цяло обитателите устройвали различни неприятни неща и затруднявали живота ѝ. Жената решила да не дразни съдбата и да избяга от обитателите. “Изведнъж те ще се решат на по-радикални мерки. Ще отида, далеч от греха, при моя приятел”, помислила си тя. Обадила се на приятелката си и на следващия ден се преместила при нея. Година по-късно на вратата се позвъни. Когато отворила вратата, видяла една жена и непознат мъж. – И кой е този с теб? – Това е новият собственик на този апартамент – представила жената мъжа.

– Какво? Какво е “нов собственик”? Мъжът избута жената от вратата и влезе в апартамента, като хвърли през рамо “Законният собственик!”. Той почука силно на всички врати и повика всички обитатели в голямата стая. Когато всички се събрали, човекът казал, че след като е купил апартамента, сега той е единственият и абсолютен собственик. И добави: “Излизайте оттук. Давам ти един месец да го направиш… Синът на един приятел, като научил за неприятностите на жената, предложил да купи апартамента в съседство с майка си, да го ремонтира, обзаведе и след това да купи шестстайния апартамент на жената. Като се вземат предвид неговите разходи, разбира се. – А с наемателите ще се разправя сам…

 

Rate article
Баба настани роднини в апартамента си и те искаха да я махнат от пътя.