Баба ми получи парите за операцията ми отнякъде, но ако знаех откъде ги е взела, нямаше да се съглася.

По някаква причина баба ми ме отгледа сама. Майка ми се оказа кукувица и никога не съм виждал баща си. Преди 10 години дядо ми почина. Баба ми и аз останахме един с друг по целия свят. Нямаме роднини, нямаме и приятели… Аз работя в аптека, печеля малко, но това е достатъчно, за да живеем и двамата. От около 15-20 години съм с наднормено тегло. Следователно имам комплекси, а към тях се прибавят и травмите от детството. И всичко това, подобно на снежна топка, само се увеличава с годините. Заради тази топка никога не съм имала съпруг… и никога няма да имам.

Отдавна се отказах от личния си живот. Напоследък здравето ми рязко се влоши. Лекарите ме посъветваха да се оперирам, но нямах пари. Тогава баба ми каза, че има спестявания за черни дни. Тя плати цялата операция, а също така плати и за няколко дни в болницата. Изписаха ме, върнах се у дома и тогава баба ми каза това... Все още не мога да го преживея. Оказа се, че тя не е имала никакви пари. Взела тези пари от банката, а след това изтеглила втори заем, за да изплати първия, и влязла в такъв кредитен порочен кръг.

Сумата беше такава, че няма да изкарам толкова през целия си живот... Ако знаех откъде баба ми е взела парите, нямаше да се съглася на тази операция: не беше толкова спешна. Сега не знам какво да правя. След един месец отсъствие ме уволниха от работа, но дори и да работех, получавах 3 пъти по-малко от месечната сума на заема. Ами нали банката видя, че баба ми е над 90 години? Как можеха да ѝ доверят такива пари?

 

Rate article
Баба ми получи парите за операцията ми отнякъде, но ако знаех откъде ги е взела, нямаше да се съглася.