Баба ми остави апартамента си на мен и баща ми, но истинският кошмар започна, когато полусестра ми се премести при мен.

Родителите ми се разведоха, когато бях в гимназията. Майка ми и аз се преместихме да живеем при баба ми. Баща ми редовно плащаше издръжката, понякога го виждахме. Но той започна нов живот. Често сменяше жените. А после се спря на една и им се роди дъщеря. Поддържах връзка с баба ми по бащина линия. Баща ми сякаш беше забравил за майка си и аз помагах на баба ми във всичко. Но тя беше много болна. Преди да умре, тя каза, че оставя апартамента на мен и баща ми. Когато баба ми почина, аз се преместих в малкия ѝ апартамент и започнах да правя ремонт там.

Баща ми нямаше нищо против, той не претендираше за своята част от апартамента. Но проблемите започнаха, когато полусестра ми порасна и постъпи в университета. Нейният университет беше близо до моя апартамент и баща ми каза, че като сестри трябва да живеем заедно. -Татко, но аз дори не я познавам. -Това ще е добър повод да се опознаем малко по-добре. -Но защо аз? Имам си собствен живот, няма да живея с нея. -Ако си забравил, тази част от апартамента е моя, така че не ми давай никакви права. Когато се настани, разбрах защо баща ми се опитва да се отърве от нея. Момичето е такава мръсница, че изобщо не си прибира дрехите. Налага се да събирам мръсните ѝ дрехи из целия апартамент и да ги слагам в мивката в банята.

Но това не свършва дотук, защото тя не си пере дрехите. Така че те лежат там и миришат. Освен това момичето не готви. И докато аз не гледам, тя може да изяде моята порция храна. Знам, че работи, но няма да ми даде част от парите за наема или за храна. Татко застава на нейна страна и казва, че тя е по-малка сестра, така че трябва да ѝ помагам.

 

Rate article
Баба ми остави апартамента си на мен и баща ми, но истинският кошмар започна, когато полусестра ми се премести при мен.