Баба ми някак си успя да издейства пари за лечението ми, но ако знаех източника, никога нямаше да се съглася.

По неизвестни причини бях отгледан единствено от баба си. Майка ми се оказа ненадеждна и никога не съм имал възможност да се запозная с баща си. Дядо ми почина преди десет години, оставяйки само баба ми и мен в този огромен свят. Нямаме роднини или приятели, на които да разчитаме. Работя в аптека, като получавам скромен доход, който е достатъчен и за двама ни. Около 15-20 години се борих с наднорменото си тегло, което допълваше несигурността ми и белезите от детството. С течение на времето тези проблеми само се разрастваха като снежна топка, която се търкаля надолу по склона. В резултат на това така и не успях да намеря партньор в живота и изглежда, че никога няма да успея   .

отдавна съм загубил надежда за личен живот. Наскоро здравето ми рязко се влоши и лекарите ме посъветваха да се оперирам. Аз обаче не разполагах с необходимите средства. Тогава баба ми ми каза, че има спестявания, заделени за спешни случаи. Тя плати цялата операция и дори няколкото дни в болницата. Изписаха ме и се прибрах вкъщи, за да чуя какво щеше да ми каже по-нататък… Все още не мога да го преживея. Оказа се, че тя наистина не е имала никакви спестявания. Взела е пари назаем от банка и е изтеглила втори заем, за да изплати първия, като неволно е попаднала в кредитен цикъл    .

Въпросната сума е толкова значителна, че никога през живота си няма да мога да я спечеля. Ако знаех откъде баба ми е взела парите, никога нямаше да се съглася на операцията, смятайки, че тя не е спешна. Сега съм на косъм. След един месец отсъствие бях уволнен от работа, а дори когато си намерих работа, месечният ми доход беше три пъти по-малък от сумата за погасяване на заема. Как може банката да не вземе под внимание, че баба ми е на повече от 90 години? Как можеха да ѝ поверят такава голяма сума пари?

 

Rate article
Баба ми някак си успя да издейства пари за лечението ми, но ако знаех източника, никога нямаше да се съглася.