Баба ми ми завеща къщата, но ние решихме да я продадем. И когато отидохме там и влязохме в къщата за първи път, изкрещяхме от ужас. Къщата не беше празна.

Имам много роднини. Оказа се, че един ден ни се обадиха и ни казаха, че баба ми е преписала къщата си в селото на мен. Бях много изненадана, защото бях виждала тази жена два-три пъти през живота си. Тя нямаше собствени деца и внуци, вероятно затова се беше сетила за мен.

Със съпруга ми решихме да продадем тази къща, защото тя беше на 300 километра от дома ни. Състоянието на къщата оставяше много да се желае, така че не искахме да я използваме като лятна къща.

През лятото трябваше да ходим до това село, за да започнем наследството. Решихме да останем там за известно време, за да могат децата да се насладят на чистия въздух, докато продадем къщата. Когато влязохме в къщата, се оказа, че тя не е празна. Там живееше приятелката на баба на име Роза. Тя се грижеше за баба си, помагаше ѝ в домакинството и домашните задължения и ѝ даде място да живее с дъщеря си. Роуз нямало къде да живее, защото родителите ѝ я изгонили от къщата, когато разбрали, че е бременна. Така че всички живеели заедно, като си помагали взаимно.

Отначало Роуз си помисли, че сме дошли, за да я накараме да се изнесе от къщата. Но ние нямахме такива намерения. Казахме ѝ, че може да живее при нас, докато къщата бъде продадена.

Роза ни запозна с района, беше много дружелюбна и всяка сутрин ни носеше прясно мляко. Беше много трудолюбива и правеше всичко, за да поддържа дъщеря си в най-добра форма. Работеше в чужди градини и във фермата, накратко, не бездействаше.

Скоро най-накрая се появи човек, който искаше да купи тази къща. Ние със съпруга ми обаче бяхме някак смутени. Тези пари нямаше да внесат съществени промени в живота ни, но Роуз щеше да загуби своето малко кътче на тази земя. Затова преди да си тръгнем, регистрирахме къщата за Роуз и отидохме в града. Тя беше безкрайно щастлива и благодарна. Ние също бяхме щастливи, че сме направили добро дело.

 

Rate article
Баба ми ми завеща къщата, но ние решихме да я продадем. И когато отидохме там и влязохме в къщата за първи път, изкрещяхме от ужас. Къщата не беше празна.