Баба ми ми възложи задачата да ремонтирам къщата ѝ, която първоначално възприемах като обикновено старо жилище. Когато обаче влязох вътре, останах без думи.

Работейки като брокер на недвижими имоти от около десет години, в работата си съм се сблъсквал с множество забавни и понякога абсурдни ситуации. Този конкретен случай се е запечатал ярко в паметта ми. По онова време работех в агенция за недвижими имоти, където към нас често се обръщаха възрастни хора. Този път към нас се обърна 95-годишна жена, която изрази желание да продаде сегашното си жилище и да си намери по-удобно място за живеене, тъй като не е в състояние да поддържа сегашното си жилище.

На следващия ден отидох на адреса, за да заснема къщата за обявата. Разположена в предградията, къщата не се отличаваше с изключителен външен вид. Малкият двор около сградата беше обрасъл с бръшлян, което показваше, че бабата няма помощ. Като цяло къщата изглеждаше съвсем обикновена и порутена. Щом обаче влязох вътре, бях изумен. Оказа се, че на младини тази жена е била доста заможна и е вложила много усилия и пари в интериора на къщата си.

Коридорът ме посрещна с прекрасна палитра от светлозелени нюанси, а спалнята излъчваше наситена бордо атмосфера. Всяка мебел и декор бяха внимателно подбрани. Такъв лукс далеч не беше това, което човек би очаквал, когато влезе в такава къща. Стените бяха украсени с великолепни гоблени с различни библейски сцени, които придаваха изтънченост на интериора. Особено банята беше истинско чудо, дори таванът беше направен от мрамор. Тя приличаше на кралска тоалетна, подходяща за крале.

Успешно продадохме къщата за значителна сума пари. Тази невероятна случка се запечата в паметта ми и се превърна в тема за разговор сред колегите ми. Тя ми послужи като напомняне, че изненадите могат да се открият на всяка крачка, оставяйки човек в трепет и удивление.

 

Rate article
Баба ми ми възложи задачата да ремонтирам къщата ѝ, която първоначално възприемах като обикновено старо жилище. Когато обаче влязох вътре, останах без думи.