Баба ми ми подари апартамента си и когато родителите ми разбраха за това, настояха да го дам на по-малката ми сестра, но аз не издържах и им се подчиних.

От детството си не се чувствах обичана. Изглеждаше, че родителите ми предпочитат по-малката ми сестра пред мен, и действията им го показваха ясно. Непрекъснато ни сравняваха една с друга, като обявяваха сестра ми за добра, а мен за лоша. Реалността обаче беше съвсем различна. Сестра ми се държеше безразсъдно, учеше зле, често изчезваше и дори през последната си година в училище зарадва родителите си с новината за бременност от 30-годишен мъж, който веднага я напусна. От друга страна, аз бях отлична ученичка и добре възпитано, уравновесено момиче. Въпреки това родителите ми продължаваха да се отнасят към мен като към по-нисша. Все още нямам обяснение в съзнанието си защо родителите ми обичаха по-малката си дъщеря и се отнасяха с мен като с приемно дете    .

на фона на това семейно безразличие имах един светъл лъч – баба ми, която наистина ме обичаше. Често прекарвах седмици с нея, като заедно разглеждахме града, чистехме къщата, готвехме различни вкусни ястия, четяхме книги и водехме задълбочени разговори. Баба ми винаги имаше увлекателни истории, които да сподели. Когато тя почина, имах чувството, че съм загубила част от себе си. Дори и след смъртта си обаче баба ми продължи да внася щастие в живота ми. Както се оказа, тя преписа апартамента си на мен, когато вече бях пълнолетен студент, като не остави нищо на останалите членове на семейството   .

Когато семейството ми разбра за това, майка ми се обърна към мен с искане да продам апартамента и да им дам спечелените пари. Като алтернатива майка ми предложи да дам апартамента на сестра ми, която живееше с детето си в едностаен апартамент. Споменаването на сестра ми ме разгневи още повече и аз отказах. В отговор на това майка ми ме изгони от къщата, като каза, че те няма да получат нищо от мен. През целия си живот бях страдала в сянката на сестра си, а сега съдбата ми беше дала възможност да изградя щастлив живот – и аз възнамерявах да се възползвам от нея. Семейството ми дори не признаваше баба ми, когато беше жива, така че защо трябваше да деля с тях апартамента ѝ?

 

Rate article
Баба ми ми подари апартамента си и когато родителите ми разбраха за това, настояха да го дам на по-малката ми сестра, но аз не издържах и им се подчиних.