Баба ми ми остави в наследство апартамент. Исках да го дам на брат ми, но жена му развали всичко.

С брат ми сме приятели от детството. Той ме защитаваше, а аз му помагах да се справя с математиката. Често играехме заедно на детската площадка, аз нямах много приятели. Брат ми ги заместваше вместо мен.

Сега сме пораснали, всеки от нас има свое семейство. Децата ми обожават чичо си, аз също се опитвам да се грижа за дъщеря му. Но съпругата му е кошмар. Тя си мисли, че е кралица. Не работи никъде, практически не готви и не чисти. Говорих на брат ми, че трябва да я напусне, но той само каза, че я обича. А аз все още виждам как тя го манипулира.

Когато баба ми почина, разбрахме, че е оставила големия си двустаен апартамент на мен. Всички знаеха, че тя не харесваше брат ми. Вероятно защото е бил от друга жена. Баба ми мразеше втората жена на баща ми. Имаше момент, в който баба ми каза на баща ми да дойде в дома ѝ без жена си.

Жилището и парите ми са наред. Нямам нужда от тях. Затова реших да препиша апартамента на брат ми. Обадих му се да поговорим и да обсъдим всичко. Той дойде със съпругата си. Тя се разхождаше из апартамента на баба ми като домакиня. Дори започна да говори за това какво би променила в него. Това поведение не ми хареса. Обадих се на брат ми да се отдръпне и да поговорим. Разказах му за идеята си, той се зарадва. В крайна сметка те живеят в едностаен апартамент и нямат почти никакво пространство. Въпреки че не му обещах нищо за апартамента, реших да отида при нотариуса на следващия ден и да подготвя всички документи.

Когато излязох от апартамента, чух разговора между брат ми и съпругата му. Те стояха на долния етаж.

– Убедете сестра си да ни даде апартамента. Ще продадем него и нашия, а после ще купим един голям. Ще можем да преместим майка ми, сестра ми и племенника ми при нас. Те са нашето семейство, трябва да им помогнем, иначе в селото няма нищо.

– Но аз не искам да живея с тях. Можем да живеем в къщата на баба ми, ако сестра ми позволи, а майка ти със сестра ти и детето да живеят в нашата.

– Аз искам да живея с майка си, точка. Ще бъде така, както казах.

В този момент затръшнах вратата, за да прекратя разговора им. Стана ми жал за брат ми, затова реших да направя следното. Не преписах апартамента, а им позволих да живеят в него безплатно.

 

 

Rate article
Баба ми ми остави в наследство апартамент. Исках да го дам на брат ми, но жена му развали всичко.