Баба ми ме лиши от дома ми и няколко години по-късно ме помоли за помощ. Тя се сети за моето съществуване, защото беше стара и се нуждаеше от грижи. Но отговорът ми не закъсня

майка ми и аз живеехме в двустаен апартамент. Това беше апартаментът на втория съпруг на майка ми. Макар че аз изобщо не си го спомням. Когато той почина, аз бях още много малка. Не знам нищо за собствения си баща. С баба ми не поддържахме връзка. Тя не харесваше много майка ми. След като съпругът на майка ми почина, майка ми често започна да гледа в чаша. Неведнъж съм я виждала пияна. Срамувах се от майка си. След като завърших училище, отидох да уча в друг град, а по-късно си намерих работа там. Честно казано, бях много щастлива, че най-накрая няма да виждам майка си    .

След втората година се прибрах у дома през лятото. Апартаментът ни изглеждаше ужасно. Скарах се с майка ми и й казах, че ако не се съвземе, няма да общувам повече с нея. Баба ми не общуваше с майка ми. Върнах се в училище с натежало сърце. От време на време се обаждах на майка ми, но тя рядко отговаряше на обажданията ми. Накрая изобщо спрях да се прибирам вкъщи    .

Когато завърших университета, реших да се прибера у дома. Оказа се, че майка ми е починала преди две години. Тя беше погребана от съседите.

Отидох да видя баба си. Но тя ме обвини, че съм оставила майка си сама и че аз съм причината тя да почине. Но забрави, че тя самата не е поддържала връзка с майка си. Оказа се също, че нямам къде да живея. Баба ми беше продала апартамента на майка ми. Временно си намерих стая при един приятел. Минаха две години, напуснах родния си град, омъжих се за прекрасен мъж и имах две деца. Преди един ден баба ми се обади. Досега не бяхме разговаряли помежду си. Тя се сети за моето съществуване, защото е стара и се нуждае от грижи. И знаете ли какво? Аз отказах. Няма да се грижа за човек, който ме е оставил без нищо.

 

Rate article
Баба ми ме лиши от дома ми и няколко години по-късно ме помоли за помощ. Тя се сети за моето съществуване, защото беше стара и се нуждаеше от грижи. Но отговорът ми не закъсня