Баба ми беше прогонена, аз наследих къщата и се преместих в нейния апартамент. И тогава всичко се случи, едно след друго.

Баба ми беше прогонена; аз наследих къщата, преместих се в нейния апартамент. И тогава всичко се случи, едно след друго. После със семейството ми решихме да продадем апартамента на баба ми; ужасно съжалявах, идвах там вечер, сядах в средата на стаята и дълго разговарях с баба ми – просто в празнота разказвах как се е преобърнал животът… Живеех в апартамента, който наследих от баба ми. Много обичах баба си, тя ме отгледа – родителите ми постоянно бяха в командировки. Но баба си отиде неочаквано за всички, а и за себе си – просто не се събуждаше сутрин. Никой нямаше време да се сбогува, но един ден … аз наследих, преместих се в нейния апартамент и започнах самостоятелен живот на студент. Родителите ми дадоха една стара кола, за всичко останало си изкарвах сам – поправях по малко техника – монитори, телефони и други дреболии.

Това ми стигаше за храна и наем, понякога родителите ми даваха по малко пари, но винаги беше близо. А веднъж се успах, скочих и полетях към института. И попаднах в инцидент – носеха ме по хлъзгав път и разбих колата, а аз си ударих сериозно ръката и трябваше за дълго да забравя за работата с дребни детайли. после майка ми се разболя, и то толкова сериозно, че ми трябваха много пари. Взех си академичен отпуск, отидох да работя при един приятел като склададжия в един склад, за да помогна по някакъв начин на майка ми. Но това не беше достатъчно и тогава със семейството ми решихме да продадем апартамента на баба ми. ужасно съжалявах, дойдох там вечерта, седнах в средата на стаята и дълго говорих с баба ми – само в празнотата, разказах й как се е преобърнал животът, извиних се, че не съм успял да спася апартамента й … И си легнах.

А през нощта сънувах баба си – тя седеше до една стара кръгла маса на един крак, която винаги стоеше в ъгъла като поставка за голямо и красиво домашно цвете. Баба се опитваше да премести с ръка саксията с цветето, но не можеше; извика ме и когато започнах да премествам саксията, се събудих. Сънят беше толкова ясен, колкото и в действителност. Отидох до масата, разгледах я, не видях нищо, поливах за всеки случай любимото цвете на баба и отидох на работа. на следващата нощ сънят се повтори с точност, само че сега баба упорито местеше саксията, като ме гледаше укорително. На сутринта отново разгледах масата, слязох и не открих нищо.

Третият сън беше същият като предишните – баба ми бутна цветето от масата и този път саксията падна, счупи се, баба ми се усмихна и аз се събудих. Изтичах до масата, махнах саксията от нея и внимателно разгледах плота. Видях, че в центъра очевидно е вмъкнато кръгло парче от друго дърво; повдигнах го с нож и видях дупка, която отиваше в крака на масата; обърнах масата и от дупката изпадна чанта с бижута. След като продадох всички съкровища, парите бяха достатъчни за лечението на майка ми, а и не се наложи да продавам старата си, но добра кола и апартамента. Сега всеки път, когато влизам в апартамента, поздравявам баба ми и ѝ благодаря.

 

Rate article
Баба ми беше прогонена, аз наследих къщата и се преместих в нейния апартамент. И тогава всичко се случи, едно след друго.