Баба е на 70 години, но казва, че ще се омъжи. Никой от нас не е очаквал такъв обрат

Баба ми наскоро навърши 70 години. Тя спестява пари от дълго време, но не е казвала на никого. Тя е жизнерадостна, на 70-годишна възраст изглежда като на 50. Наскоро баба ми обяви, че ще се омъжва. Всички бяхме зашеметени, не можехме да повярваме на ушите си. Как да се омъжи? За кого? Дядо ми отдавна е мъртъв, почина преди 20 години. Майка ми каза, че баба ми много обичала съпруга си, живеели с него душа в душа. И сега тя казва това. Всички бяха изненадани: женен?! На такава възраст? А бабата се възмущава, че ако е на 70 години, това не означава, че трябва да сложи край на личния си живот.

Чичото е обиден, обвинява я в измяна, казва, че не уважава покойния си съпруг. Но бабата настоява на своето. Тя твърдо решила да се омъжи. Започнахме да се подготвяме за тържеството. Поръчахме маса в ресторанта, започнахме да планираме менюто, музиката, сватбената рокля на булката. Снаха ми и младоженецът помолиха да се нареже много наденица: баба много я обичаше, а пържени ястия изобщо не бяха поръчани. Всички скъпи ястия бяха заменени с прости, казаха, че сами ще донесат пилешко и питки. Младоженецът помоли да се настърже всичко твърдо и задължително да се разреждат алкохолните напитки.

Когато се стигна до сватбената рокля, бабата отказа да носи воал, като каза, че той ще пречи. Поканите били изпратени до всички. Не беше забравен и тамадата. Бяха поръчани две торти. Ето защо баба спестявала пари! Тя казваше, че спестява за погребението, но ги похарчи за сватбата. Сватбата ще бъде през септември. А баба просто сияе, дори е по-млада. Мисля, че наистина се е влюбила. Тя дори започна да се шегува. Попитах я какво да ѝ подаря, а тя отговори: “Нищо, аз си имам всичко”. Младоженецът също не изостава от баба си: той сияе, усмихва й се със златни зъби. Много се радвам, че имам такава баба. С нея няма да ти е скучно.

 

Rate article
Баба е на 70 години, но казва, че ще се омъжи. Никой от нас не е очаквал такъв обрат