Баба чакаше раждането на внука си повече от родителите му. И тя стана негова майка

Младите хора обичали приключенията до лудост. Техните интереси и стремежи бяха важни за тях. Те не бяха обвързани с нищо в този живот. Момичето имало майка, която не казвала нищо срещу начина, по който живеела дъщеря ѝ. Но когато младежите навършили 30 години, тя поискала внуци. Младежите, които приемаха всичко като предизвикателство, се съгласиха да опитат. Много скоро те обявиха, че очакват дете. А майката се разплакала и ги прегърнала.

Бъдещите родители не променили начина си на живот: все още карали велосипеди, участвали в някои състезания, ходели в планината или нещо друго. Бабата се подготвяла за раждането на своя внук или внучка с пълна сила! За нея това било голямо събитие: плетяла чорапи и одеяла, купувала дрешки за малкото със собствени пари, мислела как ще идва при него всеки ден и винаги ще бъде до него.

Момичето се ядосало, когато не ѝ разрешили да замине за Индия в седмия месец на бременността. Съпругът и тогава летял и не изпитвал никакви угризения, а жената, връщайки се у дома, се ядосвала на авиокомпанията, която ограничава възможностите ѝ само заради бременността. В същото време не ѝ пукало, че съпругът ѝ не е там. Скоро бебето се родило. То било толкова красиво и мило, че било невъзможно да се мине, без да се целуне красивото момче по бузата. Момичето не искаше да го кърми.

Предложила да си намери бавачка, но бабата поела всички отговорности и станала майка за детето: къпела го, хранела го и сменяла пелените. Всеки ден идвала при него и се грижела за него. Нямало какво да прави вкъщи, а и не работела, защото се пенсионирала! Цялото ѝ време било заето от бебето. Няколко месеца по-късно бащата на детето решил да купи къща в Банкок по съвет на приятели.

Той и съпругата му отишли там, за да търсят прилично място за живеене. Бебето останало при баба си. Младите хора не искали да се връщат и обещали да вземат детето, когато то навърши 5 или повече години. Година по-късно майката се върнала – цялата загоряла, с блестящи очи – поседяла с детето една седмица и се върнала обратно в любимата си земя. Трудно ли е за бабата? Трябва да е! Но тя никога не се оплаква и прави всичко, което може, за своя внук! Ето каква е тя – любяща и добра баба, която е заменила майка му!

 

Rate article
Баба чакаше раждането на внука си повече от родителите му. И тя стана негова майка