Баба чакаше приятелката си, когато на вратата се позвъни. Тя отвори вратата и просто замръзна на място, защото не очакваше да го види.

Баба ми обичаше да кани една приятелка на чай през уикендите. Тя приготвяше вкусен сладкиш. Миризмата му се носеше из цялата къща. И така, тя приключи с питката и реши да се прибере. Приятелката трябваше да дойде в два часа, но изведнъж на вратата се позвъни. Тя отворила вратата и видяла един възрастен мъж. Тя се изненадала и не разбрала какво се случва. Старецът я попитал дали го помни. Тя го разпознала и се развълнувала. Старецът бил нейният съпруг. Тя го пуснала в къщата си и му предложила чай. Всъщност той бил дошъл да се сбогува с жена си. Той имал неизлечима болест и лекарят не му давал надежда.

Извинил се, тъй като се чувствал виновен пред жена си и децата си. Жена му през всичките тези години не можела да разбере защо е постъпил така с нея и децата. Какво е направила тя на него? Но мъжът вече бил наказан с живот за греховете си. Той казал, че по това време срещнал друга жена и се влюбил лудо. Тя не се омъжила за него, но го държала на кукичката. През всичките тези години бабата мислела, че мъжът ѝ се е удавил в реката. Но старецът инсценирал тази сцена, за да убеди всички, че той вече не е на този свят. Междувременно той отишъл в един далечен град. На баба ѝ било много трудно с три деца, а още едно било съвсем малко.

След това дядо ми бил вкаран в затвора. След затвора той сменил името си и се запознал с друга жена. Мислел, че ще започне нов живот. После отново отишъл в затвора и жена му го напуснала. Това е толкова трагична история заради едно погрешно решение. Сега той живее в пансион. Искал е децата му да му простят. Баба му го съжалила и му простила всичките грехове. Но тя не искаше да го вижда. Децата също не му простиха. Той им благодарил още веднъж и си тръгнал. Скоро дошъл приятелят, седнали на масата, започнали да пият чай и да си говорят за най-различни неща.

 

 

Rate article
Баба чакаше приятелката си, когато на вратата се позвъни. Тя отвори вратата и просто замръзна на място, защото не очакваше да го види.