Баба беше мразена от всички обитатели на сградата. Но един ден тя направила истинско чудо – и всички я обикнали наведнъж

Съседката ми се срещаше с приятеля си от дълго време. Бяха сериозни и един ден той ѝ предложи брак. Момичето се съгласи. Радостта ѝ не знаеше граници, тя много го обичаше. Скоро тя се омъжи. Забременяла и родила дъщеря. След раждането на дъщеря им те си купили собствен апартамент. Няколко месеца по-късно разбрали, че една възрастна жена живее на долния етаж. Съседите я наричали вещица, защото пречела на всички да живеят нормално.

Един ден тя нападнала домоуправителя, започнала да му крещи, докато той премествал маси, столове и гардероб. Всичко това я притеснявало. През нощта чукала по стените, защото детският писък я безпокоял. Всички се опитвали да не общуват с нея. И ето че един ден това се случи. Съседът случайно изпуснал очилата си, когато излязъл на балкона, за да подиша чист въздух. Тези очила паднали върху цветята на бабата, които също били на балкона два етажа по-долу. За да избегне скандал, мъжът се опитал да вземе очилата си с въдица.

На долния етаж живеело семейство, въдицата се ударила в прозореца, събудила детето и котката. Котката веднага видяла въжето и искала да го хване, но не успяла. Тогава бабата се събудила и видяла, че някой иска да вземе очилата с въдица. Бабата веднага изтича на двора и започна да крещи силно. Човекът се изплашил. Той изпуснал въдицата, а котката и въдицата паднали на земята. Бабата забелязала, че момиченцето също иска да скочи от балкона. Майката не могла да задържи дъщеря си и детето паднало. За щастие бабата хванала детето. Майката на детето изтичала при бабата и ѝ благодарила. От този ден нататък бабата рязко се променила, веднага станала дружелюбна и вече не крещяла на никого. И съседите също я обикнали.

 

Rate article
Баба беше мразена от всички обитатели на сградата. Но един ден тя направила истинско чудо – и всички я обикнали наведнъж