Аз съм на 42 години. Не искам родителите ми да живеят с мен

Родителите са различни.
Има родители, които могат да платят на децата си да отидат на почивка в чужбина.

Има и родители, които могат да хранят децата си само с колбаси и да му купуват най-необходимото. Какво трябва да правят такива деца, когато станат възрастни? Трябва ли да се опитат да направят нещо добро за родителите си?

Името ми е Сара. Аз съм на 42 години. Със съпруга ми имаме две деца. И двамата със съпруга ми сме от малки градове. Три години след като се оженихме, решихме да се преместим в чужбина. Със съпруга ми избрахме Италия.

Направихме всичко възможно, за да се преместим там. Отначало родителите ми не харесаха факта, че със съпруга ми сме се преместили в друга държава. Те постоянно изискваха от мен да се върна. Но аз не го направих.

Изминаха петнадесет години. Свикнахме с Италия, много ни харесва тук. Децата ни също са много щастливи тук. Не живеем богато, но не сме и бедни. Имаме достатъчно пари за всичко.

За съжаление напоследък родителите ми се оплакват, че са уморени от живота. Постоянно ми дават да разбера, че живеят много зле и затова искат да се преместят при мен. Разбира се, те искат да се преместят за наша сметка и да живеят с нас. Това означава, че аз и съпругът ми ще трябва да им осигуряваме всичко.

Просто съм шокирана от родителите си: нима не осъзнават, че няма да можем да издържаме себе си и тях? Ако родителите ми се преместят при нас, ние и децата ни ще трябва да спестяваме за всичко. Не искам такъв живот нито за себе си, нито за децата си.

Защо трябва да правя това? Защо децата ми и съпругът ми трябва да страдат?
Родителите ми никога не са ми помагали особено. Как могат да изискват от мен да им осигуря спокойни старини?

В края на краищата те никога не са ме разглезвали, дори всяка година да ми купуват торта и подарък за рождения ден.

Какво мислите вие: прав ли съм?

Някой може да не се съгласи с тази гледна точка. В края на краищата родителите на Сара са ѝ дали добро образование, иначе тя нямаше да може да замине за чужбина и да си намери работа там. Те са й дали живот и са я възпитали. Не си ли струва да мислите за родителите си, когато се справяте добре?

Родителите на Сара може и да не са ѝ помагали винаги, но със сигурност са направили всичко възможно за дъщеря си.

 

Rate article
Аз съм на 42 години. Не искам родителите ми да живеят с мен