Аз съм лоша баба, която не се радва на внуците си

Всеки ден ми се налага да пътувам през целия град до дома на дъщеря ми, за да заведа по-големия си внук на училище, тази година той отиде в първи клас. Дъщеря ми остава вкъщи с по-малкото дете през това време, защото не иска да става рано сутрин, за да кара по-голямото дете на училище заедно с двегодишния си син.

Сутрин разхождам внука си и виждам майки с детски колички, които сами носят по-големите си деца на училище. За мен остава неразбираемо защо дъщеря ми не може да го направи сама? Защо смята, че не е проблем да ставам в пет сутринта и да бързам през целия град към нея, само за да закарам по-големия ѝ син на училище. Не разбирам това.

Когато й задам въпрос, тя ми отговаря:

– Мамул, какво друго трябва да правиш в пенсия, освен да се занимаваш с внуците си?

Ходя при дъщеря си като на работа. Всяка сутрин карам внука си на училище, след това гледам внучката си, а тя кара по-голямото дете на извънкласните му занимания. Седя с нея до вечерта. Буквално съм изтощена. Ето как изглежда пенсионирането. Никога не съм била толкова уморена, дори и на работа.

Всъщност не виждам децата на сина си, защото той и съпругата му изобщо не се нуждаят от моята помощ. Те отговарят на всичките ми въпроси:

– Имаме деца за себе си, така че можем да се справяме сами с тях. По-добре просто елате да ни посетите , защото внуците ви много ви липсват.

Аз дори нямам време да ги посещавам, защото винаги съм заета с децата на дъщеря ми. През уикендите тя води децата си при мен и се занимава със собствените си неща. Ходи на фризьор, на маникюр, на спа, на шопинг.

Синът и снаха ми рядко ме посещават, казват, че са много заети с работа и трябва да се грижат за домакинството през уикендите. Дори когато ме посещават, не оставят децата си при мен. Когато ме посещават, ми помагат да се грижа за децата на дъщеря ми.

Наскоро дъщеря ми ме шокира с новината, че очаква третото си дете. Честно казано, тази новина изобщо не ме зарадва, тъй като нямам търпение децата ѝ да пораснат и да се появи още едно бебе.

Не разбирам защо децата ми са толкова различни, защото съм ги отгледала по абсолютно същия начин. Къде във възпитанието на дъщеря ми съм сбъркала?)

И има още един въпрос, който ме притеснява: Защо за дъщеря ми, на която постоянно помагам, съм лоша, а за сина ми, на когото изобщо не помагам, винаги съм добра?

 

Rate article
Аз съм лоша баба, която не се радва на внуците си