Аз похарчих моята част от наследството, за да си купя къща, а сестра ми го похарчи за развлечения. Сега тя е решила, че има право да претендира за моя апартамент.

В живота ми се случи неприятна ситуация. И все още не знам какво да правя. Може би някой се е сблъсквал с подобна ситуация, сега наистина имам нужда от съвет.

Когато баба ни почина, аз и сестра ми наследихме тристайния ѝ апартамент. Решихме да го продадем и да разделим парите наполовина. Сестра ми беше доволна от този вариант. По това време аз все още бях свободна, а сестра ми и съпругът ѝ живееха в неговия апартамент.

Планирах да похарча парите за първоначална вноска за апартамент, за който исках да взема кредит. Освен това все още имах някакви спестявания. Попаднах на изгодна оферта и реших да наема апартамент в нова сграда. Два месеца по-късно се преместих в собственото си жилище, а две години по-късно успях да изплатя цялата сума. По-късно наех майстори, които да ремонтират жилището. Бях много щастлив, че успях да постигна много сам.

През цялото това време сестра ми живееше на воля. Тя не смяташе за необходимо да инвестира тези пари в недвижими имоти, защото се надяваше, че съпругът ѝ ще я издържа до края на живота ѝ. С парите от продажбата на апартамента на баба ми сестра ми и съпругът ѝ си купуваха скъпи джаджи, ходеха на почивка два пъти годишно и си купуваха много скъпи дрехи. Тя често ми се подиграваше, като казваше, че изобщо не умея да се радвам на живота.

По-късно съпругът ми напусна сестра ми и си намери любовница. Тя се озова на улицата. Разбира се, тя не беше готова за такъв обрат. Трябваше да живея с родителите си. Мислех, че всичко най-накрая ще се оправи. Но не стана… Всеки път, когато идвах в къщата на родителите си, темата, която седеше в черния ми дроб, се повдигаше. Сестра ми се оплакваше, че е принудена да се тъпче в дома на родителите си, докато аз живея в собствения си апартамент. По онова време не ѝ обръщах особено внимание. Мислех, че е депресирана след развода, затова се оплаква от всичко. Мислех, че това ще отмине. Но не! Тя само се влоши!

На Коледа сестра ми отново повдигна същата тема. Исках да ѝ възразя, но родителите ми застанаха на нейна страна. Предложиха ми да продам апартамента си и да купя два едностайни апартамента. Тоест за мен и сестра ми. Защо, по дяволите, бих направила това? Сестра ми вече беше получила своя дял от приходите от продажбата на апартамента на баба ми. Кой я спираше да инвестира тези пари в собственото си бъдеще? Тя направи своя избор. Аз, от друга страна, инвестирах не само парите от продажбата на апартамента на баба ми, но и собствените си спестявания в дома ми. Похарчих много пари и усилия, за да си осигуря покрив над главата. А сега трябва да продам всичко, което съм натрупала през годините.

Казах им, че съм категорично против това. В отговор те ме нарекоха егоист и сега не искат да говорят с мен. Това е голяма загуба! Наистина не искам да поддържам връзка с такова семейство!

 

 

Rate article
Аз похарчих моята част от наследството, за да си купя къща, а сестра ми го похарчи за развлечения. Сега тя е решила, че има право да претендира за моя апартамент.