“Аз не съм сервитьорка и няма да направя нищо”. – заяви бъдещата снаха.

Всъщност не всичко било наред, жената се сблъскала с това, че понякога има такива снахи, които човек не пожелава дори на врага.

-Когато синът ни каза, че ще се жени за Сара, ние се зарадвахме. Макар че никога преди това не бяхме виждали момичето, вярвахме, че синът ни е направил правилния избор. В края на краищата той е умно момче. Както и да е, уговорихме се младежите да дойдат в дома ни, за да се запознаем с нея, и по този повод направихме барбекю.

Когато Сара пристигна, тя не изглеждаше като лошо момичеһттр://….

Вече бях приготвила много храна – няколко вида салати, картофи, мариновано месо.

Когато всички бяхме седнали на масата, помолих Сара да дойде с мен до кухнята, за да донесе храната. Момичето се престори, че не чува. Е, аз не настоявах.

Вечерта мина добре, разговаряхме и се смяхме. После решихме да започнем да печем месото и щяхме да отворим виното. Затова помолих Сара за помощ. Отговорът, който получих, беше: “Моля те, дай ми почивка. С какво трябва да помагам ? Дойдох да се отпусна. В края на краищата за това е предназначена една къща извън града”.

Бях шокирана. Искам да кажа, че нямам нужда от почивка, подготвях се за пристигането им и в края на краищата може би също съм уморена. Отидох сама, настроението за цялата вечер беше развалено.

Когато вечерята свърши, Сара дори не благоволи да ми помогне да изнеса чиниите. Смеейки се, тя се качи горе при сина си. След това синът се върна и помогна на мен и съпруга ми. И през цялото време се чудех каква снаха ще бъде тя.

На сутринта, когато си тръгнаха, видях, че в стаята, където спяха, всичко беше разхвърляно, леглото не беше постлано. За какво? В края на краищата това съм аз, сервитьорът и прислужницата. Ето каква снаха имам.

 

Rate article
“Аз не съм сервитьорка и няма да направя нищо”. – заяви бъдещата снаха.