– Аз не съм робот!!! Съчувствам и на сина, и на внука, но няма да се прекланям пред снаха си.

– Не знам защо е родила дете, след като единственото, за което мисли, е за кариерата и външния си вид”, оплаква се Ева.

Синът на жената е на 30 години. Той е успешен политик, но съпругата му е достигнала много по-големи висоти. Въпреки че е с десет години по-възрастна от съпруга си, тя не е имала време да има дете. Майчинството не е влизало в плановете ѝ.

Снахата на Ева се опитва да докаже на всички, че е успешна, затова се страхува, че ще изгуби време. Двойката си помагаше взаимно, разбира се, но рядко се виждаха вкъщи. Всеки от тях беше зает с работа. Купуваха апартаменти, коли, вили, но в дома им нямаше щастие.

Ева вече мислеше, че няма да има внуци. Беше свикнала с домашната помощница в апартамента на сина си, с ваканциите им, с храненето в ресторанти и със скъпите подаръци, само че през цялото време съжаляваше сина си.

Тогава изведнъж чула новината, че снаха ѝ е бременна. На 40 години и тя решила да роди . Само че предварително беше предупредила цялото семейство, че няма да бъде домакиня – трябва да си търси бавачка.

– Снахата не излязла от офиса до раждането. Водите ѝ изтекли по време на срещата. А в родилното отделение телефонът ѝ писукал през цялото време. Мислех, че след излизането от болницата ще отиде направо в офиса”, казва бабата.

Снахата е била завладяна от хормоните. Тя буквално треперела над сина си – първите няколко нощи дори не спала, страхувайки се да не пропусне момента, в който бебето ще се събуди. После влязла в ритъм и се успокоила. Правеше всичко сама около бебето, дори не позволяваше на баба си да се доближи до внучето.

Когато снаха ѝ спряла да кърми, тя веднага повдигнала темата за връщане на работа. Обяви тази информация под предлог, че заместникът ѝ не се справя и че фирмата се разпада пред очите ѝ. Дълго време търсела бавачка за сина си, защото не можела да се довери напълно на непознат човек. И тогава предложила на свекърва си да гледа детето срещу пари – и свекървата се съгласила.

Така Ева станала бавачка на собствения си 9-месечен внук. През първия месец всичко вървяло гладко. Снахата се чувствала комфортно, а бабата не се оплаквала.

– През уикендите аз си почивах, а децата се грижеха за внучето. Само понякога снахата се обаждаше и искаше помощ, когато имаше спешен случай. И тогава тя уволни домашната помощница и започна да ме моли да чистя и готвя. Срещу заплащане, разбира се. Но с едно новородено беше трудно да се справя с всичко”, казва Ева.

Един ден снаха ѝ се прибрала по обяд и видяла сина си не в креватчето, а в кошарата в кухнята. По това време свекърва ѝ миела хладилника. Тя нарочно оставила момчето там, за да не й се налага да тича постоянно до стаята на втория етаж.

– Не си ли излязла на разходка? Защо е в кошарата, а не в детското креватче? – Снахата се възмути.
– Хладилникът мирише толкова лошо, че дори не искам да го отварям. Бебето ще заспи и тогава ще излезем навън.
– Не разбирам за какво ти плащам толкова много пари. Имам нужда бебето ми да е нахранено, здраво и добре обгрижвано. А хладилника можеш да го измиеш по друго време.

На следващия ден икономката се появи отново в апартамента на сина. Но снахата започнала да наблюдава внимателно дали свекървата спазва дневния режим, дали се грижи достатъчно за детето, дали не го наранява. Тя се вкопчила в Ева за всяка сопа и посиняло коляно.

– Вероятно е наела икономка, която да ме шпионира. Освен това е поставила камери из целия апартамент. Дори се страхувах да отида до тоалетната, защото ми плащат! – оплаква се пенсионерката.

След поредната забележка бабата казва, че напуска работа. Омръзнало ѝ е да я наказват като ученичка. Нека си наемат бавачка. Снахата започнала да обвинява роднината, обсипвайки я с неприятни думи и обиди.

Въпреки че Ева подала оставка, оттогава не ѝ било позволено да вижда внука си. А сега синът ѝ застава на страната на съпругата си, обвинявайки майка си за всичко.

– Аз не съм робот! Съжалявам и за сина си, и за внука си, но няма да се преклоня пред снаха си – коментира жената.

Те сменят болногледачите като ръкавици – никой не може да издържи на подобно прилепване. Ако снахата ѝ се беше извинила веднага, може би щеше да промени решението си. Но сега няма връщане назад.

 

Rate article
– Аз не съм робот!!! Съчувствам и на сина, и на внука, но няма да се прекланям пред снаха си.