Аз и сестра ми помагаме на майка ни с пари и храна, а сестра ни взема последното от нея. Уморих се от това и казах на Моника всичко, което мисля за нея. Сега майка ми също е обидена от нас

Ние бяхме трима в семейството: аз, Анна и Моника. Веднага се забеляза, че майка ми обичаше повече най-малката ни сестра Моника. Тя има труден темперамент. И съпругът ѝ е същият. Те не ни позволяваха да живеем в мир, не можеха да се разбират нито с мама, нито с нас.

Моника винаги идваше при майка ми сама. Оплакваше се от съпруга си, че винаги има проблеми и й е омръзнало от капризите му. Мъжът винаги изисква нещо от Моника, а той не е в състояние да изкара пари дори за нови дрехи. Моника няма време за нищо, тя има къща и деца, за които трябва да се грижи. Сестра ѝ разказва на майка ѝ и тя я съжалява. Тогава тя раздава почти всичко от къщата – зеленчуци, мляко, сирене, заквасена сметана, консерви. Слага в джоба си и парите от пенсията си. Въпреки че самата тя има много малко.

Със сестра ми се опитваме да проявяваме разбиране към това, защото Моника не ни е чужда. Минаха няколко години, децата на Моника пораснаха, но нищо не се е променило в нейния живот. Със сестра ми винаги помагаме на майка ни с пари, купуваме ѝ необходимите лекарства и храна. Ако трябва да се направи нещо – да се посади в градината или да се изкопаят картофи – винаги помагаме на майка ни. Междувременно Моника ще дойде, ще се разплаче, ще вземе торбите и парите и отново ще се върне у дома. Майка ми отново ще изгребе последните си пари от джобовете си, ще вземе цялата храна от рафтовете на хладилника, защото й е жал за дъщеря й.

Това откровено ме дразнеше. Един ден реших да поговоря със сестра си:
– “Ако съпругът ти е толкова лош човек, защо все още си с него? Децата ти вече не са малки, няма нужда да страдаш. Подайте молба за развод и живейте спокойно. Остави майка си на мира. Оставете я да живее нормално на стари години. Тя няма и стотинка, освен пенсията си. Тя яде по един картоф и ти дава всичко. Сирене, колбаси, бисквити. И пари също. Докога може да продължава това?

Анна също ме подкрепи в това. Веднага й казахме, че ако Моника някога вземе нещо от майка си, може да забрави за нас. Мислех си, че Моника най-накрая ще се хване за главата. Но тя измисли друг план. Тя се премести да живее при майка си. Обясни, че ни е послушала и е напуснала съпруга си. Сега се е върнала в собствения си дом.

Бях просто шокирана. Апартаментът, в който сестра ми все още живееше със съпруга си, принадлежи на мен и Анна. Баба ни го остави на нас, когато Моника още дори не беше родена. Отначало аз живеех там… След това Анна живееше там, докато тя и съпругът ѝ не си построиха собствена къща. По-късно там се преместиха Моника и семейството ѝ. Въпреки че всички те са регистрирани там, този апартамент принадлежи на нас.

Моника реши да послуша съвета ни и подаде молба за развод. Тя реши да остави апартамента на децата си, защото те вече не са млади и не искат да живеят в селото. Моника спомена, че има дял и в къщата на родителите си. За кратко време сестра ѝ бързо настрои майка си срещу нас. Тя решила да продаде къщата в селото и да си купи апартамент.

Без да се колебая, веднага набрах номера на Анна. Решихме да върнем сестра ми в семейството. Трябваше да измисля нещо подобно. Да се разведем! По пътя ѝ обяснихме, че ще продадем апартамента, в който живееше с децата, така че сега те трябва да мислят къде да живеят. Също така предупредихме Моника да не стъпва повече близо до майка си. Тя повече вреди, отколкото помага. Докато майка ѝ е жива, никой няма да продаде къщата ѝ.

Не сме чували за сестра ми от три седмици. Иска ми се да вярвам, че тя е разбрала всичко. Семейството ми осъжда мен и сестра ми. Майка ми е обидена. Казва, че сме навредили на бедната ѝ дъщеря. Но аз мисля, че дълго време сме търпели сестра ми и беше време да я поставим на мястото ѝ. Надявам се, че с течение на времето Моника ще осъзнае грешките си.

 

 

Rate article
Аз и сестра ми помагаме на майка ни с пари и храна, а сестра ни взема последното от нея. Уморих се от това и казах на Моника всичко, което мисля за нея. Сега майка ми също е обидена от нас